Vakmanschap & Zekerheid. Sinds 1935.
professionals-icon
Verhuizen met professionals: zorgvuldige en ervaren verhuizers
zekerheid-icon
Zekerheid & zorgeloosheid: expertise en bescherming van een erkende verhuizer
opslag-icon
Perfect geconditioneerde opslag: de veiligste van Nederland
Zonder pijn verhuizen: zo til en draag je (zware) spullen

Zonder pijn verhuizen: zo til en draag je (zware) spullen

Door je rug gaan, pijnlijke knieën en hoofdpijn: het zijn veelvoorkomende klachten tijdens het verhuizen. In deze blog vertellen we je alles over het veilig tillen en dragen van zware spullen, zodat je zonder blessures kunt genieten van je nieuwe woning. 

Het belang van goed tillen 

Het belang van veilig en pijnloos verhuizen mag niet worden onderschat. Door bewust te zijn van hoe je zware spullen tilt en draagt, kan je blessures voorkomen en de verhuizing soepeler laten verlopen. 

Door aandacht te besteden aan preventieve maatregelen bij het tillen en dragen van zware spullen tijdens de verhuizing, kan je ervoor zorgen dat alles vlot verloopt zonder onnodige pijn achteraf. 

Verhuizen zonder je lichaam te belasten 

Naast de juiste technieken om te tillen, is het ook belangrijk dat je je goed voelt op de dag van je verhuizing. Neem dus voldoende rust en slaap genoeg. Vergeet niet om regelmatig te pauzeren en genoeg water te drinken. 

Overweeg ook om ons professionele verhuisbedrijf Tilburg in te schakelen. We kunnen je helpen bij o.a. inpakken, transport en uitpakken van spullen. Heb je een verhuislift nodig? Ook dat kan je bij Nouwens Verhuizingen huren. Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontdek alle mogelijkheden. Onze offertes zijn altijd op maat.   

Tips voor het tillen en dragen van zware spullen 

Een goede til- en draagtechniek is dus essentieel om blessures te voorkomen.  

Allereerst is het belangrijk om altijd je rug recht te houden tijdens het tillen. Buig door je knieën in plaats van met je rug te buigen om blessures te voorkomen. Zorg er ook voor dat je stevig staat voordat je begint met tillen. Houd het object dicht bij je lichaam. 

Gebruik altijd de kracht van je benen in plaats van alleen maar met je armen te tillen. Verdeel het gewicht gelijkmatig tussen beide zijden van je lichaam om overbelasting te vermijden. 

Daarnaast is communicatie belangrijk als je samenwerkt met iemand anders bij het tillen van een zwaar voorwerp. Maak duidelijke afspraken over wanneer en hoe jullie gaan optillen, zo voorkom je ongelukken. 

Vergeet niet om grote meubels eerst leeg te maken voordat je ze gaat tillen. Verwijder laden, planken of andere losse onderdelen om het gewicht te verminderen en de kans op schade te minimaliseren. Bij breekbare en kwetsbare spullen, zoals glaswerk of schilderijen, is voorzichtigheid nog belangrijker. Wikkel deze items dus goed in beschermend materiaal zoals bubbeltjesplastic of dekens, zodat ze veilig kunnen worden getransporteerd. 

zware items tillen

Alternatieve methoden om spullen te verhuizen 

Als je niet wilt dat jouw verhuizing een bron van pijn en frustratie wordt, zijn er gelukkig andere mogelijkheden om jouw zware spullen te verplaatsen. Eén van de meest efficiënte en makkelijke manieren is het inhuren van ons professionele verhuisbedrijf. Wij hebben al meer dan 8 jaar ervaring in de verhuisbranche, zijn aangesloten bij Erkende Verhuizers en weten als geen ander hoe we zware items kunnen tillen en transporteren.  

Onze verhuizers zijn zelfs opgeleid en gediplomeerd om jou te helpen met je verhuizing. Geen blessures dus voor jou of voor onze ervaren verhuizers. Of het nu gaat om een aquarium, kroonluchter, piano of gewoon een kast: onze verhuizers weten hoe ze het moeten aanpakken. 

Daarnaast beschikken wij over handige hulpmiddelen – die jij ook kunt huren. Denk aan een verhuislift. Met een verhuislift kun je eenvoudig items naar hogere verdiepingen verhuizen.  

Pijnloze verhuizing 

Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, zeker tijdens het verhuisproces. Vergeet dus niet om regelmatig pauzes te nemen en hydrateer voldoende. Luister altijd naar je lichaam en forceer niets. Met de juiste houding, techniek en af en toe een welverdiende rustpauze kun je pijnloos en veilig verhuizen. Heb je hulp nodig bij je verhuizing (van zware spullen)? Nouwens Verhuizingen staat voor je klaar. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan. We zijn actief als o.a. verhuisbedrijf Breda, verhuisbedrijf Oosterhout en verhuisbedrijf Den Bosch. We helpen je bij zowel een nationale als internationale verhuizing, particulier en zakelijk.