Vakmanschap & Zekerheid. Sinds 1935.
professionals-icon
Verhuizen met professionals: zorgvuldige en ervaren verhuizers
zekerheid-icon
Zekerheid & zorgeloosheid: expertise en bescherming van een erkende verhuizer
opslag-icon
Perfect geconditioneerde opslag: de veiligste van Nederland
Tips voor een internationale verhuizing 

Tips voor een internationale verhuizing 

Er komt veel kijken bij een internationale verhuizing. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van allerlei documenten, het verhuizen van spullen en het wennen aan een hele nieuwe omgeving (en zelfs land). Het is spannend, maar kan ook veel stress geven. Daarom geven we tips voor jouw internationale avontuur. 

Wat is een internationale verhuizing?

Een internationale verhuizing houdt in dat je emigreert naar het buitenland. Dat kan België zijn, maar bijvoorbeeld ook Canada. Veel mensen kiezen ervoor om naar het buitenland te verhuizen, omdat Nederland niet (meer) voelt als een thuis. Voor sommigen is het juist een kans om nieuwe culturen te ontdekken, terwijl anderen voor de liefde en/of carrièremogelijkheden verhuizen naar het buitenland.

Vaak betekent een internationale verhuizing dat je duizenden kilometers van Nederland vandaan gaat wonen. Het betekent ook het afscheid nemen van bekende omgevingen, familie en vrienden en het omarmen van nieuwe culturen, tradities en talen. Dat maakt zo’n verhuizing extra emotioneel.

Voorbereidingen

Internationaal verhuizen is natuurlijk niet zomaar gedaan. Het vraagt een heel andere aanpak dan als je een paar straten verderop gaat verhuizen. Dat maakt voorbereidingen voor een verhuizing naar het buitenland misschien wel één van de belangrijkste dingen om te doen. Met een gedetailleerd verhuisplan weet je zeker dat je niets belangrijks vergeet (te regelen).

Het allerbelangrijkste bij internationale verhuizingen is dat je alle benodigde documenten op orde hebt, zoals paspoorten, visa en eventuele andere verblijfsvergunningen. Vergeet niet om ook de gezondheids- en verzekeringspapieren in orde te maken voor een soepele overgang.

Denk ook aan praktische zaken zoals het regelen van adreswijzigingen, abonnementen stopzetten of overschakelen naar online diensten indien nodig.

Het regelen van documenten

Het regelen van visa en andere documenten is een heel belangrijk onderdeel van een internationale verhuizing. Het kan soms ingewikkeld zijn, afhankelijk van het land waar je naartoe verhuist. Ook voor het regelen van de formaliteiten, kan je ons verhuisbedrijf Nouwens Verhuizingen inschakelen. Denk bijvoorbeeld aan douanedocumenten, invoerrechten en vrachtbrieven. Onze internationale verhuisexperts kunnen het allemaal voor je regelen, zodat jij je kan richten op de andere aspecten van je verhuizing naar het buitenland.

We hebben bij Nouwens Verhuizingen, als authentiek verhuisbedrijf Tilburg, al meer dan 80 jaar ervaring in de verhuisbranche. Het begon allemaal binnen Nederland, maar inmiddels zijn we ook al jaren actief als verhuisbedrijf voor internationale verhuizingen, zowel binnen als buiten Europa.

Verhuis je binnen Europa? Dan wordt de hele verhuizing met onze eigen chauffeurs en materiaal uitgevoerd. We zijn bekend met het verhuizen naar België tot aan Spanje en van Luxemburg tot aan Polen. Geen land in Europa is ons onbekend.

Verhuis je buiten Europa? Dan werken we samen met andere verhuisbedrijven uit ons internationale netwerk. Hoewel wij samenwerken met onze partners, zal jij altijd één Nederlands aanspreekpunt hebben voor al je vragen.tips verhuizen buitenland

 

Tips voor het inpakken van persoonlijke bezittingen

Hoe ver je ook gaat verhuizen, het inpakken en transporteren van je spullen hoort erbij. Zeker bij een internationale verhuizing, of als je kleiner gaat wonen, is dit hét moment om je spullen eens kritisch te bekijken. Want hoe minder onnodige spullen je verhuist, hoe efficiënter de verhuizing.

Breng allereerst in kaart welke bezittingen je allemaal hebt. Beslis wat er meegaat en wat achterblijft. Zorg er tijdens het inpakken voor dat je stevige verhuisdozen, papier, en tape bij de hand hebt. Je kunt ervoor kiezen labels te gebruiken, om het uitpakken makkelijker te maken. Dit kan trouwens ook handig zijn bij eventuele douanecontroles. Verdeel zware items gelijkmatig over de dozen, zodat ze niet te zwaar zijn om te tillen.

Pak breekbare en kwetsbare items, zoals glaswerk of elektronica, zorgvuldig in met bijvoorbeeld bubbeltjesplastic om schade tijdens transport te voorkomen.

Mocht je het lastig vinden om je spullen in te pakken of niet beschikken over het juiste inpakmateriaal, staat Nouwens Verhuizingen voor je klaar.

Wennen in een nieuw land

Als je eenmaal aangekomen in het land waar je gaat wonen, kan dat erg overweldigend zijn. Misschien hebben ze daar een heel andere cultuur, taal en gewoontes. Dit kan zorgen voor de zogenaamde cultuurshock. Op dat moment lijkt alles anders: het eten, de manier van communiceren, zelfs de simpele dagelijkse routines.

Het is normaal om je in het begin wat verloren te voelen en heimwee te hebben naar alles wat vertrouwd was. Maar dit gevoel zal met de tijd vervagen. Probeer open te staan voor nieuwe ervaringen en ontmoetingen. Zo kan je (proberen) de lokale taal te leren en je verdiepen in de tradities van het land. Het zal niet alleen helpen bij het integreren, maar ook bij het opbouwen van nieuwe vriendschappen.

Je bent niet de enige die naar het buitenland verhuist en zo’n fase doorgaat. Neem rustig de tijd om te wennen aan je nieuwe omgeving.

Verhuizen zonder zorgen

Een internationale verhuizing is dus niet zomaar een verhuizing. Met de juiste planning, organisatie en Nouwens Verhuizingen hoef je je geen zorgen te maken over het transport van je spullen en het regelen van formaliteiten. Zo verhuis je efficiënt en zorgeloos naar het buitenland. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan.