Vakmanschap & Zekerheid. Sinds 1935.
professionals-icon
Verhuizen met professionals: zorgvuldige en ervaren verhuizers
zekerheid-icon
Zekerheid & zorgeloosheid: expertise en bescherming van een erkende verhuizer
opslag-icon
Perfect geconditioneerde opslag: de veiligste van Nederland
Heimwee na verhuizen? Tips!

Heimwee na verhuizen? Tips!

Een nieuwe buurt, nieuwe buren, nieuwe gewoontes: verhuizen kan een grote verandering zijn. Vaak hoor je over de stress die bij een verhuizing komt kijken, maar een ander veelvoorkomend probleem wordt vaak over het hoofd gezien: heimwee. Iedereen kan na een verhuizing last krijgen van heimwee. Als verhuisbedrijf Tilburg hebben we door de jaren heen heel wat mensen mogen helpen verhuizen, en horen we dit vaak voorkomen. In dit artikel delen we graag een aantal tips om je te helpen wennen aan je nieuwe plek en die heimwee te verminderen. 

Geef jezelf de tijd 

Allereerst: wees lief voor jezelf. Verhuizen is niet niks en het is helemaal normaal dat je je even niet thuis voelt op je nieuwe plek. Gun jezelf de tijd om te wennen aan je nieuwe omgeving. Het is niet vanzelfsprekend dat alles meteen goed is en je je gelijk op je gemak voelt in je nieuwe huis. Het kost tijd om een huis een thuis te maken, dus wees geduldig met jezelf. 

Maak je nieuwe huis eigen 

Een van de beste manieren om heimwee tegen te gaan, is door je nieuwe huis zo snel mogelijk eigen te maken. Hang je favoriete schilderijen op, zet foto’s van familie en vrienden neer en gebruik dezelfde geurkaarsen als in je oude huis. Dit kan een vertrouwd gevoel geven. Als je huis als thuis voelt, zal de heimwee vanzelf minder worden. 

De nieuwe omgeving ontdekken 

Verken de nieuwe omgeving, zeker als je het nog niet zo goed kent. Ga je in Breda wonen? In onze blog ‘de leukste plekken in Breda‘ geven we een lijst van de leukste hotspots. Ga verder op zoek naar bijvoorbeeld leuke koffietentjes, mooie parken en gezellige winkels. Hoe meer je weet over je nieuwe buurt, hoe sneller je je er thuis zult voelen. Maak eens een wandeling door de wijk, maak een praatje met je nieuwe buren en ontdek wat er allemaal te doen is in de omgeving. Voordat je het weet, heb je je eigen favoriete plekjes gevonden. 

Blijf in contact met je oude omgeving 

Heimwee betekent niet dat je je oude leven moet loslaten. Blijf daarom in contact met vrienden en familie van je oude woonplaats. Het kan ook fijn zijn om af en toe terug te gaan naar je oude buurt.  

heimwee na verhuizen

Leer nieuwe mensen kennen 

Naast het onderhouden van oude vriendschappen, is het belangrijk om nieuwe contacten te leggen. Kijk eens wat je allemaal in de omgeving kunt doen. Sluit je aan bij lokale clubs of verenigingen, ga naar buurtborrels of schrijf je in voor een cursus. Door nieuwe mensen te ontmoeten en sociale contacten op te bouwen, zul je je sneller thuis voelen in je nieuwe omgeving. En het is natuurlijk altijd leuk om nieuwe vrienden te maken die in de buurt wonen. 

Een (nieuwe) routine 

Als je een routine hebt opgebouwd in je nieuwe huis, kan dit een fijn gevoel geven. Het geeft namelijk structuur en kan helpen om een gevoel van normaliteit. En wat voor routine bedoelen we dan? Denk aan vaste dagen voor boodschappen doen, een wekelijkse sportles of een vaste avond voor een wandeling door de buurt. Een routine zorgt ervoor dat je je nieuwe leven sneller eigen maakt en minder last hebt van heimwee. 

Praat erover 

Als je last hebt van heimwee, praat er dan over met mensen om je heen. Vaak lucht het op om je gevoelens te delen en anderen kunnen je misschien tips geven of gewoon een luisterend oor bieden. Je zult merken dat je niet de enige bent die dit voelt en dat het heel normaal is om heimwee te hebben na een verhuizing.  

Heimwee na een verhuizing 

Heimwee na een verhuizing is normaal en iets waar veel mensen mee te maken krijgen. Het belangrijkste is om jezelf de tijd te geven, je nieuwe omgeving te ontdekken en zowel oude als nieuwe sociale contacten te onderhouden. Maak je nieuwe huis eigen en probeer een routine op te bouwen. Met deze tips zul je hopelijk minder last hebben van heimwee. Veel plezier in je nieuwe huis!