Vakmanschap & Zekerheid. Sinds 1935.
professionals-icon
Verhuizen met professionals: zorgvuldige en ervaren verhuizers
zekerheid-icon
Zekerheid & zorgeloosheid: expertise en bescherming van een erkende verhuizer
opslag-icon
Perfect geconditioneerde opslag: de veiligste van Nederland
Zo verhuis je je wasmachine

Zo verhuis je je wasmachine

Ben je van plan om te verhuizen en maak je je zorgen over hoe je jouw geliefde wasmachine veilig kunt meenemen? Maak je geen zorgen! In deze blogpost delen we een handig stappenplan waarmee je op de juiste manier jouw wasmachine kunt verhuizen. Van het voorbereiden van de machine tot het veilig inpakken en vervoeren: wij hebben alle tips en trucs die je nodig hebt om ervoor te zorgen dat jouw wasmachine zonder problemen de reis naar zijn nieuwe bestemming kan maken. Lees snel verder om erachter te komen hoe jij stressvrij kunt verhuizen met jouw trouwe wasmaatje.

Het belang van een goede verhuizing van je wasmachine

Het verhuizen van je wasmachine kan een lastige en stressvolle taak zijn. Het is echter wel erg belangrijk om dit op de juiste manier te doen, om er zeker van te zijn dat je wasmachine veilig en schadevrij op zijn nieuwe plek aankomt. Je hebt natuurlijk geen zin in beschadigingen aan de machine, wat weer kan resulteren in hogere reparatiekosten of zelfs de aanschaf van een nieuwe wasmachine.

Het is belangrijk om rekening te houden met eventuele garanties op je wasmachine. Veel fabrikanten hebben specifieke voorwaarden voor de garantie die vereisen dat de machine op de juiste manier wordt vervoerd en geïnstalleerd. Als dit niet gebeurt, vervalt mogelijk de garantie en ben je zelf verantwoordelijk voor eventuele toekomstige reparatiekosten.

Een goede voorbereiding en uitvoering kan dus veel problemen voorkomen en uiteindelijk geld besparen.

Correct inpakken en voorbereiden van je wasmachine

Het belang van het correct inpakken en voorbereiden van je wasmachine is iets wat vaak over het hoofd wordt gezien bij een verhuizing. Veel mensen denken dat het simpelweg inladen van de wasmachine in de verhuiswagen voldoende is, maar dit kan leiden tot ernstige schade aan het apparaat. Om ervoor te zorgen dat je wasmachine veilig en onbeschadigd op zijn nieuwe bestemming aankomt, is het essentieel om deze op de juiste manier in te pakken en voor te bereiden.

Allereerst is het belangrijk om alle slangen en kabels los te koppelen van de wasmachine. Zorg ervoor dat je hierbij voorzichtig te werk gaat en eventueel gebruik maakt van tape of tie-wraps om alles bij elkaar te houden. Vergeet niet om ook de stekker uit het stopcontact te halen voordat je begint met inpakken.

Vervolgens dien je alle losse onderdelen, zoals de trommel of lades, goed vast te zetten. Dit kun je doen door middel van spanbanden of touw. Daarnaast is het aan te raden om eventuele kleine onderdelen apart in een doos of zakje te verpakken en deze vervolgens bij de wasmachine te voegen.

Zodra alles goed vastzit, kun je de wasmachine inpakken in een beschermende laag. Dit kan bijvoorbeeld met noppenfolie of dekens. Zorg ervoor dat de gehele machine goed bedekt is en geen scherpe randen of hoeken meer zichtbaar zijn.

wasmachine verhuizen

Het verplaatsen en tillen van je wasmachine

Het verplaatsen en tillen van een wasmachine kan een lastige taak zijn, vooral vanwege het gewicht en de grootte van het apparaat. Het is dan ook belangrijk om deze klus zorgvuldig uit te voeren om schade aan de machine en jezelf te voorkomen.

Een wasmachine is zwaar en onhandig om in je eentje te tillen. Het is daarom verstandig om hulp te vragen bij het verplaatsen van de machine. Zorg ervoor dat je samen met je tilpartner goed communiceert en op elkaar afstemt tijdens het tillen.
Plaats je handen onderaan de wasmachine en til deze voorzichtig omhoog. Zorg ervoor dat je een goede grip hebt en dat de machine stabiel blijft tijdens het tillen. Let erop dat je rug recht blijft en buig door je knieën, niet door je rug.

Loop rustig naar de gewenste plek waar je de wasmachine wilt plaatsen. Zorg ervoor dat de machine stabiel blijft tijdens het transport en vermijd obstakels zoals drempels of trappen.
Zodra je op de gewenste plek bent aangekomen, til je de wasmachine voorzichtig naar beneden en zet deze neer. Verwijder daarna eventueel het beschermende materiaal en sluit alle kabels en slangen weer aan.

Om er zeker van te zijn dat de machine goed is geïnstalleerd, is het belangrijk om deze nog even te testen. Draai een kort programma en controleer of alles goed werkt en er geen lekkages zijn.

De voordelen van het inhuren van professionals voor het verhuizen van je wasmachine

Het verhuizen van je wasmachine kan een grote klus zijn, vooral als je dit zelf moet doen. Daarom kan het inhuren van professionals om deze taak voor jou uit te voeren vele voordelen hebben.

Wij hebben namelijk al jarenlang ervaring en expertise opgebouwd in het verhuizen van huishoudelijke apparaten zoals wasmachines. We weten precies welke stappen er genomen moeten worden om de machine veilig te demonteren, te vervoeren en weer op de juiste manier te installeren op de nieuwe locatie. Dit minimaliseert niet alleen het risico op schade aan de machine, maar ook aan andere objecten tijdens het transport.

Daarnaast beschikt Nouwens Verhuizingen over alle benodigdheden om de klus efficiënt en veilig uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan een verhuislift en speciale beschermende materialen.

Waarom kiezen voor erkend verhuisbedrijf Nouwens?

Nouwens Verhuizingen is 88 jaar geleden opgericht in Tilburg. We zijn dus een echt authentiek verhuisbedrijf Tilburg. Inmiddels hebben we ons aanbod aan diensten én werkgebieden enorm uitgebreid. Zo zijn we nu ook actief als verhuisbedrijf Breda en verhuisbedrijf Waalwijk. En sinds 2017 kun je je spullen veilig opslaan in onze volledig geautomatiseerde containers.

Wist je dat Nouwens Verhuizingen het keurmerk Erkende Verhuizers draagt? Dit geeft jouw allerlei garanties en zekerheid. Daarnaast voldoen we aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit, service en vakbekwaamheid. Ook beschikken we over de juiste certificaten en verzekeringen, waardoor je goed beschermd bent tegen eventuele schade tijdens de verhuizing.

Wij werken altijd met professionele en ervaren verhuizers die precies weten hoe ze jouw inboedel moeten behandelen. Ze zijn getraind in het veilig inpakken en vervoeren van verschillende soorten goederen, waaronder ook kwetsbare of kostbare items zoals antiek of elektronica. Hierdoor loop je minder risico op beschadigingen of verlies van je spullen.

Profiteer van ook van onze flexibele planning en tarieven. We houden altijd rekening met jouw persoonlijke wensen en budget. Je kunt er dus vanuit gaan dat het wel goed zit met de prijs-kwaliteitverhouding. Wil je meer hulp dan alleen transport? Ontdek dan onze extra verhuisservices, zoals tijdelijke opslag, onze handyman of hulp bij het uitpakken in je nieuwe woning.

Wasmachine verhuizen: met of zonder hulp

Met dit stappenplan zorg je ervoor dat je wasmachine veilig en schadevrij wordt verhuisd naar zijn nieuwe plek. Vind je het toch te spannend of zwaar om het zelf uit te voeren? Nouwens Verhuizingen staat voor je klaar. Vraag een offerte aan of neem contact op voor meer informatie.