Vakmanschap & Zekerheid. Sinds 1935.
professionals-icon
Verhuizen met professionals: zorgvuldige en ervaren verhuizers
zekerheid-icon
Zekerheid & zorgeloosheid: expertise en bescherming van een erkende verhuizer
opslag-icon
Perfect geconditioneerde opslag: de veiligste van Nederland
Wonen in Oosterhout

Wonen in Oosterhout

Misschien is Oosterhout wel de verborgen schat in het mooie Brabant. Van schilderachtige straatjes tot bruisende markten en gezellige cafés, deze stad heeft alles wat je nodig hebt voor een heerlijk leven. Ontdek waarom wonen in Oosterhout hartstikke leuk is. 

Voordelen van wonen in Oosterhout 

Wonen in Oosterhout heeft vele voordelen die deze bruisende stad in Brabant tot een waar paradijs maken. Van de prachtige natuur en historische gebouwen tot het uitgebreide aanbod aan activiteiten, er is voor iedereen wel iets te vinden in Oosterhout. 

Een van de grootste voordelen van wonen in Oosterhout is de ligging. De stad ligt centraal gelegen tussen Tilburg, Breda en ‘s-Hertogenbosch, waardoor alle grote steden gemakkelijk te bereiken zijn met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Hierdoor ben je binnen no-time in een andere gezellige stad om bijvoorbeeld te shoppen of een dagje uit te gaan. 

Ook op het gebied van natuur heeft Oosterhout veel te bieden. De stad wordt omringd door prachtige bossen, zoals het Mastbos en de Vrachelse Heide, waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen. Daarnaast zijn er ook diverse parken en groene plekken waar je kunt ontspannen en genieten van de rust en ruimte om je heen. 

Voor geschiedenis- en cultuurliefhebbers is Oosterhout ook een ideale woonplek. In het historische centrum vind je talloze rijksmonumenten, zoals de Sint-Jansbasiliek en het Markiezenhof, die een kijkje bieden in het rijke verleden van de stad. Ook worden er regelmatig culturele evenementen georganiseerd, zoals festivals, tentoonstellingen en theaterstukken. 

Inwoners van Oosterhout hoeven zich nooit te vervelen, want de stad heeft een levendig en gevarieerd aanbod aan activiteiten. Zo zijn er verschillende sportverenigingen waar je kunt deelnemen aan diverse sporten, zoals voetbal, hockey en tennis. Ook zijn er vele gezellige cafés, restaurants en winkels te vinden in het centrum en op de markt. 

Een ander groot voordeel van wonen in Oosterhout is de sterke gemeenschapszin. De stad staat bekend om haar vriendelijke en behulpzame inwoners die samenwerken om van Oosterhout een fijne plek te maken om te wonen. Er worden regelmatig buurtactiviteiten georganiseerd waarbij buren elkaar beter leren kennen en zo ontstaat er een sterk gevoel van saamhorigheid. 

wonen in oosterhout

Leuke activiteiten en bezienswaardigheden in Oosterhout 

Oosterhout is een gezellige stad in de provincie Noord-Brabant waar genoeg te doen en te zien is voor zowel inwoners als toeristen. Van historische bezienswaardigheden tot leuke activiteiten, Oosterhout heeft voor ieder wat wils. In dit artikel nemen we je mee langs de leukste bezienswaardigheden en activiteiten in deze Brabantse parel.   

  1. Historische gebouwen en musea

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Oosterhout is het Kasteel van Oosterhout, ook wel Slotje genoemd. Dit prachtige kasteel uit de 15e eeuw is omringd door een gracht en wordt omringd door een mooi park. Je kunt hier een rondleiding krijgen en meer leren over de geschiedenis van het kasteel en haar bewoners. 

Naast het kasteel zijn er nog meer historische gebouwen te bewonderen in Oosterhout, zoals de Sint-Jansbasiliek uit de 14e eeuw en het voormalig stadhuis dat nu dienst doet als museum. Hier kun je onder andere schilderijen, archeologische vondsten en voorwerpen uit de lokale geschiedenis bekijken. 

  1. Natuurparken

Ook natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Oosterhout. De stad ligt namelijk aan Nationaal Park De Biesbosch, een uniek zoetwatergetijdengebied met veel flora en fauna. Hier kun je mooie wandelingen maken of per boot de prachtige natuur verkennen. 

In Oosterhout zelf is ook genoeg groen te vinden, zoals het Vrachelse bos en het Slotpark. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen of picknicken en genieten van de rustige omgeving. 

  1. Evenementen

Oosterhout staat bekend om haar gezellige evenementen die gedurende het hele jaar worden georganiseerd. Zo vindt in augustus het jaarlijkse muziekfestival ‘Dommelsch Live’ plaats waar nationale en internationale artiesten optredens verzorgen. In september wordt de stad omgetoverd tot een sprookjesachtig landschap tijdens het jaarlijkse lichtfestival ‘Betoverd Oosterhout’. 

Daarnaast zijn er regelmatig markten, braderieën en andere festiviteiten te bezoeken in Oosterhout. Houd de lokale agenda in de gaten voor alle leuke evenementen 

Verhuizen naar Oosterhout met Nouwens Verhuizingen 

Als je gaat verhuizen naar het mooie Oosterhout, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Een verhuizing kan namelijk behoorlijk stressvol en tijdrovend zijn. Gelukkig kan je gebruikmaken van de diensten van ons verhuisbedrijf Oosterhout om je verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hieronder geven we graag wat handige tips voor je verhuizing naar Oosterhout. 

Begin op tijd

Het is belangrijk om ruim van tevoren te beginnen met de voorbereidingen voor uw verhuizing. Zo heb je voldoende tijd om alles goed te regelen en eventuele problemen op te lossen voordat de grote dag aanbreekt.

Maak een planning

Een goede planning is essentieel voor een geslaagde verhuizing. Wanneer ga je precies verhuizen? Welke spullen moeten er worden ingepakt en welke blijven achter? Door dit op papier te zetten, creëer je overzicht en voorkom jeu last-minute stress. Met Nouwens Verhuizingen ben je verzekerd van een op maat gemaakte verhuisplanning, zodat je precies weet wat er gaat gebeuren. 

Inpakken door professionals

Bij Nouwens Verhuizingen kan je ervoor kiezen om je spullen te laten inpakken door professionele verhuizers. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar ook stress en eventuele schade aan je bezittingen.

Afspraken maken met buren

Als je gaat verhuizen naar een appartement of bovenwoning in Oosterhout, is het belangrijk om afspraken te maken met je buren over de verhuisdag. Zo voorkom je overlast en irritaties. 

Maak gebruik van extra services

Nouwens Verhuizingen biedt verschillende extra services aan die je verhuizing naar Oosterhout nog makkelijker maken. Zo kan je bijvoorbeeld gebruikmaken van de handyman service om je meubels te laten monteren en demonteren. 

Verhuizen naar Oosterhout kan een stuk gemakkelijker met Nouwens Verhuizingen. Neem gerust contact op voor meer informatie of een offerte op maat voor jouw verhuizing naar Oosterhout.