Vakmanschap & Zekerheid. Sinds 1935.
professionals-icon
Verhuizen met professionals: zorgvuldige en ervaren verhuizers
zekerheid-icon
Zekerheid & zorgeloosheid: expertise en bescherming van een erkende verhuizer
opslag-icon
Perfect geconditioneerde opslag: de veiligste van Nederland
Wonen in Breda

Wonen in Breda

Breda is dé plek waar je een frisse start kunt maken. Deze gezellige stad in het zuiden van Nederland biedt namelijk alles wat je nodig hebt om een nieuw hoofdstuk in je leven te beginnen. Van prachtige parken en historische gebouwen tot levendige winkelstraten en hippe eettentjes, Breda heeft het allemaal. Ontdek de charmes van Breda en waarom wonen in Breda zo leuk is.

Wonen in Breda: waarom?

Breda kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het historische centrum wordt gekenmerkt door imposante gebouwen, zoals de Grote Kerk en het Kasteel van Breda. Daarnaast zijn er vele musea te vinden die interessante tentoonstellingen bieden over de geschiedenis van de stad.

Houd je van de natuur? Dan is Breda ook daarvoor de ideale stad. In en rondom de stad zijn er vele parken en natuurgebieden te vinden waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen of picknicken. Zo is het Mastbos een geliefde plek onder de inwoners van Breda, maar ook het Markdal en de Vrachelse Heide zijn zeker een bezoekje waard.

Daarnaast is Breda goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Het treinstation ligt op een centrale locatie in het centrum en er zijn goede verbindingen naar andere steden zoals Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. Ook met de auto ben je snel op verschillende snelwegen die Breda verbinden met andere delen van Nederland.

Voordelen van wonen in Breda

Naast de rijke geschiedenis, mooie natuurgebieden en goede bereikbaarheid, zijn er nog meer voordelen van wonen in Breda. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe start of gewoon op zoek bent naar een leuke plek om te wonen.

1. Historische charme en moderne faciliteiten

Eén van de grootste voordelen van Breda is de perfecte combinatie van historische charme en moderne faciliteiten. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen, wat overal in de stad te zien is door de historische gebouwen, pleinen en straten. Tegelijkertijd beschikt Breda ook over alle moderne gemakken zoals goede infrastructuur, winkelcentra, restaurants, cafés en uitgaansgelegenheden.

2. Gezellige sfeer

Breda staat bekend om haar gezellige sfeer en gastvrijheid. Het is een levendige studentenstad met veel jongeren waardoor er altijd iets te doen is. Ook worden er regelmatig evenementen en festivals georganiseerd, zoals het jaarlijkse Jazz Festival en de gezellige kerstmarkt. Daarnaast heeft Breda een groot en gevarieerd aanbod aan cafés, restaurants en terrassen waar je kunt genieten van heerlijk eten en drinken.

3. Gunstige ligging

De ligging van Breda is ook zeker een voordeel te noemen. Het ligt dicht bij grote steden zoals Rotterdam, Den Bosch en Antwerpen, waardoor je gemakkelijk een dagje uit kunt plannen naar één van deze steden. Daarnaast is Breda ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto.

4. Betaalbare woningen

In vergelijking met andere grote steden in Nederland zijn de woningprijzen in Breda relatief betaalbaar. Dit maakt het een aantrekkelijke stad voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare woning in een bruisende omgeving. Breda heeft een verscheidenheid aan woningen, van historische panden tot moderne appartementen, waardoor er voor iedereen wel iets te vinden is.

wonen in breda

Welke wijken zijn het meest populair en waarom?

Wil je wonen in Breda maar ben je er nog niet zo bekend? Geen zorgen. Hieronder vind je de meest populaire wijken. Wil je meer weten over wijken, gebieden en postcodes van Breda? Lees dan ons blog postcode Breda.

Eén van de populairste wijken in Breda is het centrum. Dit is niet zo verwonderlijk, aangezien hier het bruisende hart van de stad te vinden is. Het centrum staat bekend om haar gezellige terrasjes, diverse winkels en restaurants, en natuurlijk de mooie historische gebouwen. Daarnaast zijn er ook veel culturele activiteiten te vinden, zoals festivals, concerten en theaterstukken. Het centrum wordt dan ook vaak gekozen door studenten en jongeren die op zoek zijn naar een levendige omgeving.

Een andere gewilde wijk in Breda is Zandberg. Deze buurt staat bekend als één van de mooiste en groenste buurten van de stad. In Zandberg vind je prachtige herenhuizen uit begin 20e eeuw, maar ook moderne appartementen en nieuwbouwwoningen. De wijk grenst aan het Mastbos, wat ideaal is voor wandel- en fietsliefhebbers. Ook zijn er verschillende basisscholen gevestigd in deze buurt, waardoor Zandberg zeer geliefd is onder gezinnen met kinderen.

Een andere populaire wijk bij gezinnen is Ginneken. Deze wijk staat bekend om haar rustige straten, sfeervolle winkeltjes en vele parkjes waar kinderen kunnen spelen. Ginneken heeft een dorps karakter, maar ligt toch op fietsafstand van het centrum. Ook zijn er goede scholen te vinden en is de wijk goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Voor mensen die op zoek zijn naar een meer moderne en hippe omgeving, is de wijk Belcrum een aantrekkelijke optie. Deze voormalige industriële buurt heeft zich ontwikkeld tot een creatief en levendig gebied met veel jonge ondernemers, cafés en restaurants. Belcrum ligt vlakbij het station, waardoor deze wijk ook populair is bij forenzen.

Tot slot mag Princenhage niet ontbreken in dit lijstje. Deze gezellige dorpse woonwijk ligt net buiten het centrum van Breda en heeft nog steeds haar authentieke karakter behouden. Hier vind je diverse winkels, restaurants en cafés waar je terecht kunt voor een hapje

Verhuizen naar Breda met Nouwens Verhuizingen

Verhuizen naar Breda kan een spannende en uitdagende ervaring zijn. Of je nu verhuist vanuit een andere stad of land: er komt veel bij kijken. Gelukkig staat ons verhuisbedrijf Breda voor je klaar om deze overgang soepel te laten verlopen.

Het eerste wat je moet doen is contact opnemen met Nouwens Verhuizingen. Dit kan telefonisch of via de website. Onze ervaren medewerkers zullen dan een afspraak met jou inplannen voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw wensen en behoeften en geven we advies over de beste aanpak voor jouw specifieke situatie.

Vervolgens stellen we samen met jou een gedetailleerd verhuisplan op. Hierin wordt onder andere bepaald welke spullen er verhuisd moeten worden, welke materialen hiervoor nodig zijn en welke diensten wij kunnen leveren, zoals inpakken, demonteren en/of monteren van meubels.

Op de dag van de verhuizing komen onze professionele verhuizers bij jou thuis om alles in te laden in onze goed uitgeruste verhuiswagens. Zij zorgen ervoor dat al jouw spullen veilig worden vervoerd naar jouw nieuwe woning in Breda.

Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming, helpen onze verhuizers ook met het uitladen en neerzetten van alle meubels en dozen op de gewenste plekken. Indien gewenst kunnen zij ook helpen met het uitpakken en weer monteren van meubels.

Bij Nouwens Verhuizingen begrijpen we dat verhuizen meer is dan alleen het fysiek verplaatsen van spullen. Het is een emotionele gebeurtenis en daarom zorgen wij ervoor dat je je op je gemak voelt tijdens de verhuizing. Onze medewerkers zijn vriendelijk, behulpzaam en hebben veel ervaring met verschillende soorten verhuizingen.

Om jouw verhuizing naar Breda compleet te maken, biedt Nouwens Verhuizingen ook opslagmogelijkheden aan. Mocht je tijdelijk geen ruimte hebben voor al jouw spullen in jouw nieuwe woning, dan kunnen wij deze veilig opslaan in onze beveiligde loods.

Tips voor een soepele verhuizing naar Breda

Verhuizen naar een nieuwe stad kan behoorlijk stressvol zijn, vooral als je niet bekend bent met de omgeving. Breda is een prachtige stad met veel mogelijkheden, maar het kan lastig zijn om alles te regelen voor de verhuizing. Daarom hebben we hier enkele handige tips samengesteld om jouw verhuizing naar Breda zo soepel mogelijk te laten verlopen.

1. Begin op tijd
Het is belangrijk om ruim van tevoren te beginnen met plannen en voorbereiden. Maak een checklist met alle taken die gedaan moeten worden en zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt om alles af te ronden.

2. Schakel hulp in
Een verhuizing kan overweldigend zijn, dus schroom niet om hulp in te schakelen van vrienden, familieleden en ons verhuisbedrijf.

3. Verpak efficiënt
Pak al je spullen zorgvuldig in dozen en label ze duidelijk met de inhoud en de kamer waar ze naartoe moeten. Dit zal het uitpakken makkelijker maken en voorkomen dat er dingen kwijtraken.

4. Inschrijven gemeente Breda
Na de verhuizing moet je jezelf registreren bij de gemeente Breda. Dit is verplicht en kan online of op het stadhuis gedaan worden.

5. Verhuizing doorgeven Breda
Het is niet alleen belangrijk om je in te schrijven bij de gemeente, maar ook om andere instanties op de hoogte te brengen van je adreswijziging. Denk bijvoorbeeld aan de Belastingdienst, je werkgeer en je zorgverzekeraar.

Waarom Nouwens Verhuizingen inschakelen?

Bij het plannen van een verhuizing komt er veel op je af. Het is een stressvolle en tijdrovende taak die vaak gepaard gaat met veel geregel en zorgen. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare en professionele verhuispartner die de verhuizing soepel laat verlopen. Nouwens Verhuizingen is al jarenlang dé specialist op het gebied van verhuizen naar of binnen Breda en omstreken.

Met meer dan 80 jaar ervaring in de branche weten wij precies wat er komt kijken bij een succesvolle verhuizing. Ons team bestaat uit vakkundige en gediplomeerde medewerkers die elke klus met zorg en precisie aanpakken. Wij beschikken over moderne materialen, zoals stevige verhuisdozen, inpakmaterialen en speciale voertuigen, om ervoor te zorgen dat al jouw bezittingen veilig worden vervoerd.

Als erkend lid van de brancheorganisatie Erkende Verhuizers staan wij garant voor kwaliteit, betrouwbaarheid en vakmanschap. Dit houdt onder andere in dat onze medewerkers regelmatig worden getraind op het gebied van veiligheid, ergonomie en klantvriendelijkheid. Zo kunnen wij jou optimaal ontzorgen tijdens het hele proces.

Maatwerk is bij ons de standaard. Wij begrijpen dat geen twee verhuizingen hetzelfde zijn en daarom bieden wij een persoonlijke aanpak. Voorafgaand aan de verhuizing komen wij graag bij je langs om alle wensen en eisen in kaart te brengen. Op basis hiervan stellen wij een verhuisplan op maat op, zodat jij precies weet wat je kunt verwachten.

Ook op het gebied van kosten zijn wij transparant. Wij hanteren duidelijke tarieven en maken vooraf goede afspraken, zodat er achteraf geen verrassingen zijn. Bovendien bieden wij verschillende extra services aan, zoals het (de)monteren van meubels of het regelen van parkeervergunningen, om jou zo veel mogelijk te ontzorgen.