Vakmanschap & Zekerheid. Sinds 1935.
professionals-icon
Verhuizen met professionals: zorgvuldige en ervaren verhuizers
zekerheid-icon
Zekerheid & zorgeloosheid: expertise en bescherming van een erkende verhuizer
opslag-icon
Perfect geconditioneerde opslag: de veiligste van Nederland
Wijken en postcode Oosterhout 

Wijken en postcode Oosterhout 

Ben je op zoek naar een nieuwe plek om te wonen in Oosterhout, maar weet je niet welke wijk het beste bij jou past? In deze blogpost zullen we de verschillende wijken en postcodes van Oosterhout verkennen, zodat jij de juiste keuze kunt maken voor jouw ideale woonsituatie.  

Verhuizen Oosterhout met Nouwens Verhuizingen 

Als je gaat wonen in Oosterhout, is het handig om op de hoogte te zijn van eventuele veranderingen binnen postcode Oosterhout. Er zijn een hoop dingen die geregeld moeten worden als je gaat verhuizen naar Oosterhout, denk bijvoorbeeld aan inschrijven gemeente, het regelen van verhuisdozen, de verhuizing regelen en verhuizing doorgeven. Gelukkig kun je veel van deze zorgen uit handen geven aan ons verhuisbedrijf Oosterhout. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan. 

Waarom Oosterhout? 

Oosterhout is een prachtige stad gelegen in de provincie Noord-Brabant. Of je nu op zoek bent naar rust en natuur, of juist naar gezelligheid en levendigheid, in Oosterhout vind je het allemaal. 

Een van de redenen waarom Oosterhout zo geliefd is bij zowel bewoners als bezoekers, is de ligging. De stad ligt namelijk gunstig ten opzichte van grote steden zoals Breda en Tilburg, maar ook dichtbij natuurgebieden zoals de Loonse en Drunense Duinen en Nationaal Park De Biesbosch. Hierdoor kun je gemakkelijk genieten van het bruisende stadsleven én de rustgevende natuur. 

Daarnaast staat Oosterhout bekend om haar gezellige centrum met vele leuke winkels, restaurants en terrassen. Vooral in de zomermaanden bruist het hier van de activiteiten en evenementen. Maar ook buiten het centrum zijn er genoeg voorzieningen te vinden, zoals sportverenigingen, scholen en supermarkten. 

Een ander pluspunt van wonen in Oosterhout is de variëteit aan wijken en buurten. Iedere wijk heeft zijn eigen karakter en sfeer, waardoor er voor iedere levensstijl wel een geschikte buurt te vinden is. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een rustige groene woonwijk of juist voor een levendige buurt met veel voorzieningen en activiteiten. 

Oosterhout staat ook bekend om haar sterke gemeenschapsgevoel. Inwoners zijn betrokken bij elkaar en bij de stad, wat zorgt voor een gezellige en veilige leefomgeving. Er worden regelmatig evenementen georganiseerd waarbij de hele gemeenschap samenkomt, zoals de jaarlijkse kermis of het Oosterhoutse Carnaval. 

De geschiedenis van Oosterhout 

Oosterhout is een stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De naam van de stad werd voor het eerst genoemd in 1277, toen het nog bekend stond als “Hout”. In de loop der jaren heeft Oosterhout zich ontwikkeld van een klein dorpje tot een bruisende stad met meer dan 55.000 inwoners. 

De geschiedenis van Oosterhout begon rond de 12e eeuw, toen er op verschillende plaatsen in Brabant nederzettingen werden gesticht door monniken en edelen. Rond 1200 werd er bijvoorbeeld een klooster gebouwd in het nabijgelegen Oosteind, dat later uitgroeide tot een belangrijke abdij. Dit klooster had veel invloed op de ontwikkeling van Oosterhout en had zelfs zijn eigen rechtsgebied.   

In de 14e eeuw groeide Oosterhout verder dankzij handel en ambachtelijke activiteiten. Er werden steeds meer huizen en boerderijen gebouwd, waardoor het dorp langzaam maar zeker uitbreidde. Ook kreeg Oosterhout stadsrechten en werd het officieel erkend als stad. 

Een belangrijk moment in de geschiedenis van Oosterhout was de Tachtigjarige oorlog (1568-1648), waarin Nederland vocht voor haar onafhankelijkheid tegen Spanje. In deze periode fungeerde Oosterhout als strategisch gelegen vestingstad tussen Breda en Geertruidenberg. De vestingwerken zijn vandaag de dag nog steeds zichtbaar in het stadsbeeld. 

In de 19e en 20e eeuw groeide Oosterhout verder uit tot een moderne stad, met name dankzij de opkomst van diverse industrieën. Zo ontwikkelde zich een bloeiende schoen- en lederindustrie, die lange tijd kenmerkend was voor de stad. Ook werd er in deze periode veel gebouwd, wat resulteerde in nieuwe wijken zoals Oosterheide en Vrachelen. 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft Oosterhout flink geleden onder bombardementen. Veel historische gebouwen werden verwoest, maar gelukkig zijn er ook nog veel oude panden bewaard gebleven. Na de oorlog is er hard gewerkt aan de wederopbouw van Oosterhout en sindsdien heeft de stad zich ontwikkeld tot een moderne en levendige plaats. 

Vandaag de dag is Oosterhout een stad met een gevarieerd aanbod aan winkels, restaurants, uitgaansgelegenheden en culturele activiteiten. Het heeft een gezellig centrum met karakteristieke straatjes en pleinen, waar veel evenementen worden georganiseerd. Ook zijn er nog steeds overblijfselen te vinden van de rijke geschiedenis van Oosterhout, zoals het voormalige klooster van Oosteind en de oude vestingwerken. 

postcode oosterhout

De wijken met postcode Oosterhout 

Oosterhout is een bruisende stad met verschillende wijken die allemaal hun eigen karakter en charme hebben. Het ontdekken van deze wijken en de bijbehorende postcodes kan helpen bij het vinden van de perfecte plek om te wonen in Oosterhout. Hieronder zullen we de verschillende wijken in Oosterhout nader bekijken. 

Postcode 4901 – Centrum: Deze wijk omvat het historische centrum van Oosterhout, ook wel bekend als de “binnenstad”. Hier vind je veel gezellige winkels, restaurants en cafés. 

Postcode 4902 – Slotjes: Deze wijk is genoemd naar het voormalige kasteel “De Blauwe Camer” wat hier heeft gestaan. Het is een rustige woonwijk met veel groen en diverse sportfaciliteiten. 

Postcode 4903 – Strijen: In deze wijk bevinden zich voornamelijk nieuwbouwwoningen en appartementencomplexen. Het is een moderne wijk met veel voorzieningen zoals scholen, supermarkten en sportverenigingen. 

Postcode 4904 – Vrachelen: Deze wijk bestaat uit zowel oudere als nieuwe woningen en heeft een landelijke uitstraling door de vele boerderijen in de omgeving. Ook vind je hier het recreatiegebied De Warande. 

Postcode 4905 – Oosterheide: Dit is één van de grootste wijken van Oosterhout en staat bekend om haar ruime opzet en groene karakter. Je vindt hier onder andere het Wilhelminapark, waar regelmatig evenementen worden georganiseerd. 

Postcode 4906- Leijsenakkers: De naam van deze wijk verwijst naar het gebied dat vroeger werd gebruikt als akkerland. Tegenwoordig is het een moderne wijk met veel verschillende type woningen en voorzieningen zoals winkels en scholen. 

Postcode 4907 – Dommelbergen: Deze wijk ligt aan de rand van Oosterhout en heeft een gevarieerd aanbod aan woningen, van eengezinswoningen tot villa’s. In Dommelbergen vind je ook het grootste winkelcentrum van Oosterhout: Arendshof. 

Postcode 4908 – Industrieterrein Weststad: Zoals de naam al aangeeft, is dit gebied voornamelijk gericht op bedrijvigheid en industrie. Hier zijn onder andere grote internationale bedrijven gevestigd. 

Postcode 4911 – Den Hout: Dit kleine dorpje behoort sinds 1997 bij de gemeente Oosterhout en heeft dus ook een Oosterhouts postcode. 

Verschillende wijken

Oosterhout is een prachtige stad met verschillende wijken en postcodes die allemaal hun eigen karakter hebben. In dit artikel hebben we de verschillende wijken en postcodes van Oosterhout uitgelicht, zodat je een goed beeld hebt van wat deze stad te bieden heeft.