Vakmanschap & Zekerheid. Sinds 1935.
professionals-icon
Verhuizen met professionals: zorgvuldige en ervaren verhuizers
zekerheid-icon
Zekerheid & zorgeloosheid: expertise en bescherming van een erkende verhuizer
opslag-icon
Perfect geconditioneerde opslag: de veiligste van Nederland
Verhuizing doorgeven? Hier moet je op letten

Verhuizing doorgeven? Hier moet je op letten

Bij het verhuizen zijn er verschillende belangrijke instanties en contacten betrokken. Je moet hun op de hoogte stellen van je nieuwe adres. Het doorgeven van je adreswijziging is essentieel. Dit om ervoor te zorgen dat je belangrijke post en correspondentie op de juiste plek aankomen.

Verhuizing doorgeven bij je gemeente

Ten eerste is het belangrijk om de gemeente op de hoogte te stellen van je adreswijziging. Je nieuwe adres moet officieel worden geregistreerd. Dit zorgt ervoor dat je op de hoogte wordt gehouden van gemeentelijke informatie.

Daarnaast kan het ook er voor zorgen dat je recht hebt op de juiste diensten en voorzieningen in je nieuwe woonplaats. Dit kun je meestal doen door een verhuisformulier in te vullen op de website van de gemeente. Het is natuurlijk ook mogelijk om persoonlijk langs te gaan bij het gemeentehuis.

Verhuizing doorgeven aan je werkgever

Daarnaast moet je ook je werkgever informeren over je nieuwe adres. Dit is belangrijk voor de salaris administratie, het versturen van belangrijke documenten en het bijhouden van je personeelsdossier. Zorg ervoor dat je je adreswijziging tijdig doorgeeft aan de juiste afdeling binnen je organisatie.

Verhuizing doorgeven aan je bank

Het is ook belangrijk om je bank op de hoogte te stellen van je verhuizing. Op deze manier kunnen ze je post op het juiste adres bezorgen en kunnen ze je bereiken indien nodig. Vergeet niet om je nieuwe adres door te geven aan zowel je spaarrekening- als je betaalrekening, en zorg ervoor dat je eventuele automatische betalingen en incasso’s aanpast naar je nieuwe rekeninggegevens.

Verhuizing doorgeven aan overige instanties

Daarnaast zijn er verschillende instanties en dienstverleners die je moet informeren over je adreswijziging. Denk aan je zorgverzekeraar, je energie leverancier, je internet- en televisie provider, je telefoon maatschappij en je verzekerings maatschappijen. Neem contact op met elke instantie en geef je nieuwe adres door, zodat je geen belangrijke post misloopt en ervoor zorgt dat je diensten correct worden voortgezet op je nieuwe adres.

Abonnementen en lidmaatschappen

Verder moet je ook je abonnementen en lidmaatschappen updaten met je nieuwe adresgegevens. Denk aan tijdschriften, kranten, sportclubs, fitnesscentra, bibliotheken en andere abonnementen waarvoor een adres nodig is. Door hen tijdig op de hoogte te stellen, kun je ervoor zorgen dat je geen nummers of edities mist en dat je belangrijke correspondentie van deze organisaties ontvangt.

Geef je verhuizing aan je familie en vrienden door

Naast officiële instanties en dienstverleners, is het ook belangrijk om je familie, vrienden en kennissen op de hoogte te stellen van je verhuizing. Geef hen je nieuwe adres, zodat ze je kunnen bereiken en je uitnodigingen of post kunnen sturen. Dit is vooral belangrijk als je regelmatig bezoekers of post ontvangt van vrienden en familie.

Vergeet ten slotte niet om je adres wijziging door te geven aan belangrijke professionele contacten, zoals je huisarts, tandarts, specialisten en eventuele therapeuten. Zorg ervoor dat je medische dossiers worden bijgewerkt met je nieuwe adres, zodat je medische zorg kan worden voortgezet op je nieuwe locatie.

Adreswijziging doorgeven

Kortom, bij het verhuizen is het belangrijk om je verhuizing door te geven aan verschillende instanties en contacten. Denk hierbij aan overheidsinstanties, werkgevers, banken, verzekeraars, dienstverleners, familie, vrienden en andere relevante organisaties. Door je nieuwe adres tijdig door te geven, zorg je ervoor dat je post op de juiste plek aankomt en dat je belangrijke correspondentie niet misloopt. Neem de tijd om je lijst met contacten door te gaan en zorg ervoor dat je niemand vergeet bij het informeren over je verhuizing. Hopelijk kan je nu met een stuk minder zorgen verhuizen!

Gemeentes waar wij werken

Op zoek naar een verhuisbedrijf in Noord-Brabant? Bekijk dan eens: