Vakmanschap & Zekerheid. Sinds 1935.
professionals-icon
Verhuizen met professionals: zorgvuldige en ervaren verhuizers
zekerheid-icon
Zekerheid & zorgeloosheid: expertise en bescherming van een erkende verhuizer
opslag-icon
Perfect geconditioneerde opslag: de veiligste van Nederland
5 tips voor verhuizen met een groot gezin 

5 tips voor verhuizen met een groot gezin 

Verhuizen met een groot gezin kan een behoorlijke uitdaging zijn. Van het inpakken van alle spullen tot het regelen van de verhuiswagen en alles daartussenin: er komt veel bij kijken. Maar geen zorgen, Nouwens Verhuizingen is er voor je. We delen onze tips voor het verhuizen met een groot gezin. 

Verhuizen met een groot gezin: een uitdaging

Verhuizen is voor veel mensen al een stressvolle gebeurtenis, maar als je een groot gezin hebt kan het nog eens extra uitdagend zijn. Er moeten niet alleen spullen van meerdere personen verhuisd worden, maar ook moet er rekening gehouden worden met de behoeften en emoties van alle gezinsleden. En dat kan tot veel stress leiden.

Een van de grootste uitdagingen bij het verhuizen met een groot gezin is het organiseren en plannen van alles. Met meer mensen verhuizen betekent ook meer spullen verhuizen. Dit kan al snel overweldigend worden, vooral wanneer er kinderen bij betrokken zijn die hun eigen wensen hebben. En voor kinderen kan het afscheid nemen van hun oude huis en buurt erg moeilijk zijn.

Tip 1: een goede planning

Een goede planning is altijd belangrijk bij een verhuizing. Het zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. Als je verhuist met een groot gezin, kan het nóg belangrijker zijn om een verhuisplan te hebben. Zo is namelijk iedereen op de hoogte. Je kunt zelfs een to-do list maken en taken verdelen. Op die manier blijft iedereen betrokken bij het proces.

Tip 2: opruimen

Verhuizen is misschien wel hét moment om overbodige spullen weg te doen en alleen mee te nemen wat echt nodig is. Moedig iedereen in je gezin aan om hun spullen op te ruimen en items die niet meer worden gebruikt weg te geven of weg te gooien. Hierdoor hoeft er minder worden ingepakt, vervoerd en uitgepakt.

verhuizen met groot gezin

Tip 3: professionele hulp

Daarnaast kan het een goed idee zijn om ons verhuisbedrijf in te schakelen. Nouwens Verhuizingen is een authentiek verhuisbedrijf Tilburg, maar we zijn in nog veel meer dorpen en steden actief. Zo zijn we ook bekend als verhuisbedrijf Breda, verhuisbedrijf Eindhoven en verhuisbedrijf Waalwijk. We helpen je graag bij o.a. het inpakken van spullen, het vervoer en het uitpakken. Maar we bieden nog veel meer diensten aan, zoals onze handyman service. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Tip 4: betrek de kinderen

Ga je verhuizen met jonge kinderen? Het komt vaak voor dat kinderen zich angstig of verdrietig voelen bij een verhuizing. Ze verlaten hun vertrouwde, oude huis en omgeving. Door ze bij het proces te betrekken, kunnen deze gevoelens minder worden. Betrek de kinderen bij het proces door ze kleine taken te geven, zoals inpakken van hun eigen spullen of het helpen met het versieren van hun nieuwe kamer. Dit zal de kinderen een gevoel van controle geven, waardoor ze beter zullen wennen aan de verandering.

Tip 5: goede communicatie

Blijf met elkaar communiceren, zeker over een grote verandering zoals verhuizen. Dit begint al in de voorbereidingsfase. Praat samen met je kinderen over de redenen voor de verhuizing en wat dit betekent voor hun dagelijkse leven.

Als ouders heb je natuurlijk een voorbeeldfunctie. Dat maakt het nog belangrijker om als ouders goed naar elkaar te luisteren en eventuele meningsverschillen over de verhuizing op een rustige manier uit te spreken. Een goede communicatie tussen ouders onderling helpt om spanningen binnen het gezin te voorkomen en een gezamenlijk plan van aanpak op te stellen.

Ook tijdens de daadwerkelijke verhuizing is duidelijke communicatie van groot belang. Verdeel taken en maak een planning waar iedereen zich aan kan houden. Zo weet iedereen wat er van hen wordt verwacht en kunnen misverstanden worden voorkomen.

Verder is het goed om ook na de verhuizing blijvend te communiceren met je gezin. Het kan voor kinderen bijvoorbeeld lastig zijn om afscheid te nemen van hun oude buurt en vrienden. Maak hier ruimte voor en geef hun de mogelijkheid om hierover te praten. Ook is het belangrijk om samen nieuwe routines op te bouwen in het nieuwe huis, zodat iedereen zich snel thuis voelt.

Verhuizen zonder zorgen

Met een verhuisplanning, professionele hulp en minder spullen ben je al een stap dichter bij een zorgeloze verhuizing. Daarnaast is goede communicatie is belangrijk bij een verhuizing met een groot gezin. Door open en eerlijk met elkaar te praten wordt deze periode minder stress voor het hele gezin.