Vakmanschap & Zekerheid. Sinds 1935.
professionals-icon
Verhuizen met professionals: zorgvuldige en ervaren verhuizers
zekerheid-icon
Zekerheid & zorgeloosheid: expertise en bescherming van een erkende verhuizer
opslag-icon
Perfect geconditioneerde opslag: de veiligste van Nederland
Tips voor een vlotte overgang in jouw nieuwe woning

Tips voor een vlotte overgang in jouw nieuwe woning

We weten allemaal dat een verhuizing een zware en vermoeiende tijd kan zijn. Vooral als je er niet voor zorgt dat na de verhuizing jouw nieuwe woning niet direct leefbaar is kan het veel stress bezorgen. Lees meer in onze blog met handige tips voor een snelle overgang in je nieuwe huis. Met Nouwens Verhuizingen verzorgen wij er in ieder geval voor dat het verhuizen van jouw spullen heel soepel verloopt zodat jij je daar niet druk over hoeft te maken.

Belangrijke voorbereidingen voor de verhuizing

Het verhuizen naar een nieuwe omgeving is heel spannend en daarom is een goede voorbereiding belangrijk. Wanneer jij je goed voorbereid zorgt dat voor meer overzicht en minder stress. Wij hebben een aantal tips voor jou om ervoor te zorgen dat jij een optimale voorbereiding hebt.

 1. Een planning maken. Als je snel wilt verhuizen, dan is het belangrijk dat je een goede planning maakt. Je begint ruim van tevoren met het maken van een checklist waar alle taken in staan en wie daar verantwoordelijk voor is. Je kan dit ook nog onderverdelen in taken voor, tijdens en na de verhuizing waardoor het overzichtelijker wordt. Hierbij kan je denken aan abonnementen die je over moet zetten op je nieuwe adres of het tijdig van tevoren inhuren van een verhuisbedrijf. Ben jij op zoek naar een verhuisbedrijf, met verhuisbedrijf Tilburg ben jij op het goede adres!
 2. Regel tijdig hulp. Verhuizen doe je vaak niet alleen, dus zorg ervoor dat je tijdig hulp inschakelt van een verhuisbedrijf. Verhuisbedrijven hebben het vaak druk en daarom is het belangrijk om tijdig een verhuisbedrijf te huren.
  Met Nouwens Verhuizingen zijn wij naast Tilburg ook actief in verschillende werkgebieden, zoals:
  Verhuisbedrijf Breda
  Verhuisbedrijf Den Bosch
  Verhuisbedrijf Eindhoven
 3. Plan jouw verhuisdatum.  Wat zijn nou zaken om mee rekening te houden wanneer jij je verhuisdag hebt bepaald? Wij raden aan om niet in het weekend te verhuizen, omdat het dan vaak drukker is op de wegen. Een doordeweekse dag is gunstiger, omdat het dan ook vaak rustiger om te parkeren rondom je nieuwe woning. Vraag ook altijd na of er nog een parkeervergunning nodig is voor een verhuiswagen.
 4. Goede schoonmaakmiddelen. Wij raden aan om je huis schoon te maken als het nog leeg is. Wanneer de meubels er staan is het lastiger om alles schoon te maken. Zorg voor voldoende schoonmaakmiddelen voordat de verhuizing begint. Hoe fijn is het als je in een schoon huis terecht komt?
 5. Installatie apparaten. Denk hierbij aan het verhuizen van een wasmachine, koelkast of de internetverbinding die aangesloten moeten worden. Het is fijner dat dit al is geïnstalleerd voordat het huis al vol staat met spullen. Dit zorgt voor meer rust als je verhuisd bent.

Tips voor een vlotte overgang in jouw nieuwe huis. 

Tips voor het inrichten van je nieuwe huis

Het inrichten van je nieuwe woning is een hele leuke periode, maar er komt ook veel op je af. Wanneer je nieuwe meubels gaat aanschaffen is het belangrijk om die tijdig te kopen, want er kunnen altijd wachttijden zijn.

Hieronder een aantal tips waarmee de inrichting van je nieuwe woning zonder zorgen zal verlopen.

 1. Maken van een planning. Wij raden aan om de nieuwe indeling visueel te maken. Je kan hiervoor een bedrijf inhuren of zelf een plattengrond schetsen. Het is belangrijk dat jij precies weet waar elke doos moet komen te staan. Hierdoor voorkom je dat je daarna nog dozen moet gaan verschuiven.
 2. Begin met grote projecten. Wanneer jij gaat verhuizen is het belangrijk eerst te focussen op de basis. Denk hierbij aan de vloeren, muren of gordijnen. Als alle meubels er al staan maakt het een stuk lastiger om deze materialen te veranderen.
 3. Kies voor multifunctionele meubels. Wanneer je slim om moet gaan met de ruimten in je huis is ons advies om multifunctionele meubels aan te schaffen. Hierbij kan je denken aan een kast die ook als tv-meubel kan fungeren of een salontafel met daaronder nog bergruimte.
 4. Doe inspiratie op. In woonmagazines of op televisie kan je veel inspiratie ophalen voor de inrichting van je nieuwe woning. Dit maakt het makkelijker om een keuze te maken in bijvoorbeeld welke stijlen en kleuren er goed bij elkaar passen.
 5. Zorg voor een goede verlichting. Niet onbelangrijk is de verlichting in jouw woning. Je hebt verschillende lampen, zoals een staande lamp of een plafondlamp. Voldoende licht zorgt voor veel sfeer in de woning en dat geven wij ook altijd als tip mee om daar goed over na te denken bij het inrichten.
 6. Aanschaffen van leuke accessoires. Je kan een huis sfeervol aankleden met accessoires. Je kan het ook persoonlijk maken door bijvoorbeeld fotolijsten neer te zetten. Je kunt met accessoires een eigen stijl creëren wat uiteindelijk ervoor zorgt dat jij je thuis voelt. Zorg er bij de inrichting dus ervoor dat de accessoires bij met het overige interieur bij elkaar passen.