Vakmanschap & Zekerheid. Sinds 1935.
professionals-icon
Verhuizen met professionals: zorgvuldige en ervaren verhuizers
zekerheid-icon
Zekerheid & zorgeloosheid: expertise en bescherming van een erkende verhuizer
opslag-icon
Perfect geconditioneerde opslag: de veiligste van Nederland
Stressvrij verhuizen: zo doe je dat 

Stressvrij verhuizen: zo doe je dat 

Ben je van plan om binnenkort te verhuizen, maar zie je op tegen het gedoe en de stress die daarbij komen kijken? Geen zorgen, want verhuisbedrijf Nouwens staat voor je klaar! Met onze expertise en jarenlange ervaring zorgen we ervoor dat jouw verhuizing soepel en zorgeloos verloopt. Ontdek hoe ook jij kunt verhuizen zonder kopzorgen.

Verhuisstress: wat is het? 

Verhuisstress is een veelvoorkomend fenomeen bij mensen die bezig zijn met verhuizen. Het is de emotionele en fysieke spanning die ontstaat door het proces van verhuizen. Dit kan zorgen voor onrust, angst, vermoeidheid en zelfs lichamelijke klachten. Verhuisstress wordt vaak onderschat, maar het kan een grote impact hebben op zowel ons mentale als fysieke welzijn. 

Er zijn verschillende redenen waarom we verhuisstress ervaren. Ten eerste is er de druk om alles goed te laten verlopen. Een verhuizing brengt vaak veel taken met zich mee, zoals inpakken, organiseren, schoonmaken en plannen. Dit kan overweldigend zijn en leiden tot gevoelens van stress en angst. 

Het kan al beginnen bij de voorbereidingen van de verhuizing. Het inpakken van alle bezittingen, het regelen van alle papierwerk en het plannen: van alles kan erg overweldigend zijn. Daarnaast komt ook nog eens de emotionele kant kijken, zoals afscheid nemen van je oude huis en woonomgeving. Ook kinderen kunnen last hebben van verhuisstress, omdat ze hun vertrouwde omgeving moeten achterlaten en zich moeten aanpassen aan een nieuwe omgeving. 

Verhuisstress verminderen 

Hoe kun je nu het beste omgaan met verhuisstress? Allereerst is het belangrijk om goed te plannen en structuur aan te brengen in het hele proces. Maak lijstjes, verdeel taken en neem voldoende rust tussendoor. Probeer daarnaast ook ruimte te maken voor ontspanning, zoals een avondje uit eten of even ontsnappen aan alle drukte. 

 Een andere manier om verhuisstress te verminderen is door hulp in te schakelen van ons professioneel verhuisbedrijf. Wij hebben jarenlange ervaring en expertise op het gebied van verhuizen en kunnen je ontzorgen tijdens het hele proces. Zo kun jij je focussen op andere belangrijke zaken en hoef je je geen zorgen te maken over het fysieke aspect van de verhuizing. 

Tot slot is het belangrijk om open te communiceren met je familie of huisgenoten tijdens de verhuizing. Bespreek eventuele angsten of zorgen met elkaar en probeer samen tot oplossingen te komen. Samen staan jullie sterker en zo maak je de overstap naar een nieuw huis makkelijker voor iedereen. 

omgaan met verhuisstress

Voordelen van het inhuren van een verhuisbedrijf 

Nouwens Verhuizingen beschikt over alle benodigde materialen en middelen om je spullen op de juiste manier te beschermen tijdens het transport. Denk hierbij aan speciale verhuisdozen, inpakmateriaal en verhuisdekens. Je hoeft zich dus geen zorgen te maken over het vinden of kopen van deze materialen. 

Een ander voordeel is dat je door gebruik te maken van onze diensten tijd bespaart. Het hele proces wordt namelijk efficiënter uitgevoerd doordat er meer mensen tegelijkertijd aanwezig zijn om te helpen met laden, lossen en monteren. Hierdoor zal de verhuizing sneller verlopen dan wanneer je alles zelf zou regelen. 

Daarnaast bieden we verschillende extra services aan, zoals het demonteren en monteren van meubels, het aansluiten van apparatuur en het ophangen van lampen. Moet je tijdelijk in een tussenwoning en heb je een opslagruimte ook? Dat kan ook bij Nouwens Verhuizigen. Zo bespaar je veel tijd en stress tijdens de verhuizing(en). 

Een ander belangrijk voordeel is dat we lid zijn van de brancheorganisatie Erkende Verhuizers. Hierdoor is je inboedel standaard verzekerd tot €100.000. Dat is niet het enige voordeel van ons erkend verhuisbedrijf, want we werken altijd met een team van ervaren en goed opgeleide verhuizers. Zij zijn gespecialiseerd in het veilig en schadevrij transporteren van al je kostbare bezittingen. Je kunt er dus op rekenen dat je spullen in goede handen zijn bij ons. 

Over Nouwens Verhuizingen 

We zijn een echt familiebedrijf, opgericht in 1935. In deze tijd begonnen we als verhuisbedrijf Tilburg. Inmiddels zijn we uitgebreid tot o.a. verhuisbedrijf Breda, verhuisbedrijf Oosterhout en verhuisbedrijf Eindhoven. Maar we zijn ook actief in alle omliggende gebieden. En zelfs internationaal! Je kunt dus ook bij Nouwens Verhuizingen terecht als je bijvoorbeeld gaat verhuizen naar Frankrijk.