Vakmanschap & Zekerheid. Sinds 1935.
professionals-icon
Verhuizen met professionals: zorgvuldige en ervaren verhuizers
zekerheid-icon
Zekerheid & zorgeloosheid: expertise en bescherming van een erkende verhuizer
opslag-icon
Perfect geconditioneerde opslag: de veiligste van Nederland
Het weer Breda

Het weer Breda

Ben je benieuwd naar het weer in Breda en hoe de seizoenen zich daar ontwikkelen? In deze blog vertellen we je er alles over. Van zonnige zomers tot koude winters: ontdek hoe het weer het leven in Breda beïnvloedt en wat je kunt verwachten gedurende het hele jaar. 

Het klimaat van Breda

Ga je wonen in Breda en ben je benieuwd wat het weer in Breda is per seizoen? We leggen het in deze blogpost uit. Vergeet niet om ons verhuisbedrijf Breda in te schakelen als je gaat verhuizen naar, van of binnen Breda. 

Als we naar het weer in Breda kijken, kunnen we zien dat deze stad te maken heeft met een gematigd zeeklimaat. Dit betekent dat de winters mild zijn en de zomers aangenaam warm. Er is geen specifiek regenseizoen in Breda, maar zoals in de rest van Nederland kan er altijd wel een bui vallen.

In Breda zijn alle seizoenen goed vertegenwoordigd. In de lente bloeien er vele bloemen en bomen in de stad en kun je genieten van aangename temperaturen. De zomer brengt vaak warmere dagen met zich mee, waardoor het heerlijk vertoeven is op één van de vele terrassen of in één van de parken. In de herfst verandert Breda in een prachtig kleurenpallet door de vele herfstbladeren en in de winter kun je genieten van sfeervolle kerstmarkten en gezellige winterse activiteiten.

Lente in Breda

Lente is een prachtig seizoen in Breda, waarin de natuur ontwaakt na een lange winter. Het weer wordt steeds aangenamer en de dagen worden langer. De gemiddelde temperatuur in Breda tijdens de lente ligt tussen de 10 en 15 graden Celsius. In maart kan het nog wat fris zijn, maar in april en mei stijgt de temperatuur geleidelijk naar aangename niveaus.

Naast de oplopende temperaturen is er ook meer zonlicht tijdens de lente in Breda. Gemiddeld schijnt de zon ongeveer 5 uur per dag, maar dit kan variëren afhankelijk van het weerpatroon. De lentemaanden zijn ook gekenmerkt door wispelturige weersomstandigheden met afwisselend zonnige dagen en regenachtige periodes.

Wat betreft neerslag, valt er gemiddeld zo’n 50 tot 60 millimeter regen per maand in Breda tijdens de lente. Dit is iets minder dan in de wintermaanden, maar het kan nog steeds behoorlijk nat zijn. Een paraplu of regenjas is daarom zeker geen overbodige luxe om bij je te hebben tijdens een wandeling door deze mooie stad.

Gedurende deze periode komen ook vele bloemen en bomen tot bloei, wat Breda een kleurrijk uitzicht geeft. Het Kasteelplein staat bekend om zijn prachtige kersenbloesems die elk jaar weer vele bezoekers trekken. Maar ook in het Stadspark Valkenberg en langs de singels kun je genieten van de bloeiende natuur.

Naast het bewonderen van de prachtige bloemen en bomen, zijn er ook vele buitenactiviteiten die je kunt ondernemen in Breda tijdens de lente. Zo kun je heerlijk wandelen of fietsen door het Mastbos of een boottocht maken over de singels. Ook zijn er verschillende terrassen geopend waar je kunt genieten van een drankje en een hapje in het zonnetje.

Bovendien vinden er elk jaar verschillende evenementen plaats in Breda tijdens de lente, zoals het Jazz Festival en diverse koningsdagfestiviteiten.

Zomer in Breda

De zomer in Breda staat bekend om haar aangename temperaturen en vele evenementen die plaatsvinden in de stad. De gemiddelde temperatuur schommelt tussen de 20 en 25 graden Celsius, waardoor het een perfecte tijd is om buitenactiviteiten te ondernemen.

Naast de hoge temperaturen kan er ook af en toe wat neerslag vallen in de zomermaanden. Dit is echter vaak van korte duur en zal geen grote invloed hebben op de vele festiviteiten die gepland staan. Het is dan ook aan te raden om altijd een paraplu bij je te hebben, voor het geval dat er toch een bui valt.

Een van de hoogtepunten van de zomer in Breda is het jaarlijkse Jazz Festival. Dit meerdaagse muziekevenement vindt plaats in het centrum van de stad en trekt duizenden bezoekers aan. Op verschillende podia treden nationale en internationale jazzartiesten op, waarbij je kunt genieten van heerlijke muziek onder het genot van een hapje en drankje op een gezellig terras.

Ook voor liefhebbers van theater is er genoeg te beleven tijdens de zomermaanden in Breda. Zo vindt er jaarlijks Theaterfestival Boulevard plaats, waarbij verschillende theatervoorstellingen worden opgevoerd op bijzondere locaties door de hele stad. Van intieme huiskamervoorstellingen tot grootschalige spektakels, er is voor ieder wat wils.

Daarnaast zijn er diverse culturele festivals die gedurende de zomermaanden worden georganiseerd, zoals het International Street Theatre Festival en BredaPhoto. Hierbij staat kunst en cultuur centraal.

Voor wie liever actief bezig is, zijn er ook genoeg sportieve evenementen te vinden in Breda tijdens de zomer. Zo vindt jaarlijks de Singelloop plaats, waarbij duizenden hardlopers door de historische binnenstad rennen.

Herfst in Breda

Herfst in Breda staat bekend om zijn prachtige kleuren, milde temperaturen en de perfecte gelegenheid voor mooie herfstwandelingen. In dit artikel zullen we het hebben over de gemiddelde temperatuur en neerslag tijdens de herfst in Breda, evenals enkele van de beste wandelroutes die je kunt verkennen.

De herfst begint meestal in september en duurt tot eind november in Breda. Gemiddeld ligt de temperatuur tussen de 10°C en 15°C, maar kan soms dalen tot onder de 5°C. De ochtenden kunnen fris zijn, dus het is aan te raden om een jas of trui mee te nemen als je vroeg op pad gaat. Overdag kan het aangenaam warm worden met veel zonneschijn.

Wat betreft neerslag, heeft Breda tijdens deze periode gemiddeld ongeveer 8 dagen per maand regen. Het is echter goed om te weten dat het weer hier erg veranderlijk kan zijn, dus een paraplu of regenjas bij je hebben is altijd slim. Maar geen zorgen, zelfs op een regenachtige dag heeft Breda veel overdekte plekken waar je kunt schuilen of genieten van indooractiviteiten.

Eén van de beste manieren om deze prachtige tijd van het jaar te ervaren is door middel van wandelingen langs verschillende routes in Breda.

het weer breda

Winter in Breda

In Breda kunnen de winters vrij koud zijn met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 4 graden Celsius. De temperaturen kunnen echter variëren van -5 graden tot 10 graden, afhankelijk van de intensiteit van de winterse buien.

De maanden december, januari en februari zijn over het algemeen de koudste maanden in Breda. In deze periode kan er ook regelmatig sneeuw vallen, wat zorgt voor een prachtig winters landschap in de stad. Het is dan ook geen verrassing dat veel mensen genieten van winteractiviteiten zoals schaatsen op de ijsbaan of sleeën in het park.

Naast lage temperaturen staat Breda ook bekend om zijn natte winters. Gemiddeld valt er tijdens deze periode ongeveer 75 mm neerslag per maand. Dit kan bestaan uit regen, sneeuw of ijzel. Door de nabijheid van de Noordzee is er altijd een kans op stormachtige winden die voor extra neerslag kunnen zorgen.

Deze weersomstandigheden kunnen soms voor problemen zorgen op de weg en het openbaar vervoer. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn wanneer je in Breda woont of bezoekt tijdens de wintermaanden. Zorg ervoor dat je warm gekleed bent en houd rekening met eventuele vertragingen als gevolg van slecht weer.

Ondanks het koude weer heeft Breda echter ook veel te bieden tijdens de wintermaanden. De stad wordt prachtig verlicht met kerstverlichting en er vinden verschillende evenementen plaats, zoals de jaarlijkse Winterdroom op het Kasteelplein. Hier kun je genieten van een warme kop chocolademelk terwijl je uitkijkt over de schaatsbaan.

Als je liever binnenblijft tijdens de koudere dagen, dan zijn er ook genoeg activiteiten te doen in Breda. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Chassé Theater of ga winkelen in het overdekte winkelcentrum.

Het weer Breda

Over het algemeen heeft Breda een gematigd zeeklimaat met milde winters en relatief koele zomers. Het weer kan echter erg veranderlijk zijn en het is altijd verstandig om een paraplu of regenjas bij je te hebben, ongeacht het seizoen. Maar wat voor weer het ook is, er is altijd wat te doen in Breda.