Vakmanschap & Zekerheid. Sinds 1935.
professionals-icon
Verhuizen met professionals: zorgvuldige en ervaren verhuizers
zekerheid-icon
Zekerheid & zorgeloosheid: expertise en bescherming van een erkende verhuizer
opslag-icon
Perfect geconditioneerde opslag: de veiligste van Nederland
Een koelkast verhuizen doe je zo!

Een koelkast verhuizen doe je zo!

Een koelkast verhuizen kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste voorbereiding en tips wordt het een stuk gemakkelijker! In deze blog delen we handige informatie en praktische adviezen over het verhuizen van jouw koelkast. Van de voorbereiding tot aan het schoonmaken na de verhuizing, we hebben alle antwoorden die je nodig hebt. Dus stroop je mouwen op en lees snel verder om alles te leren over hoe je jouw koelkast probleemloos kunt verhuizen!

Voorbereiding op het vervoer van je koelkast

Het verhuizen van een koelkast begint met een goede voorbereiding. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle benodigde materialen en hulpmiddelen bij de hand hebt voordat je aan de slag gaat.

 • Ten eerste, maak de koelkast leeg. Verwijder alle etenswaren, drankjes en andere items uit de koelkast. Gooi bederfelijke producten weg of geef ze aan vrienden of buren als je niet wilt dat ze verspild worden.
 • Als volgende stap moet je de koelkast ontdooien. Zet hem minstens 24 uur van tevoren uit, zodat het ijs kan smelten. Plaats handdoeken op de bodem van de koelkast om het water op te vangen en voorkom zo dat het overal in huis terechtkomt.
 • Zorg ervoor dat je alle losse onderdelen goed vastmaakt voordat je begint met verplaatsen. Haal rekken, laden en ander afneembaar materiaal eruit en pak ze apart in om beschadiging tijdens het transport te voorkomen.
 • Meet vervolgens nauwkeurig de afmetingen van zowel jouw oude locatie als jouw nieuwe locatie om er zeker van te zijn dat jouw koelkast door elke doorgang past zonder problemen of schade.
 • Om mogelijke krassen of beschadigingen tijdens het vervoer te minimaliseren, is het raadzaam om meubelsliders of stevige kartonnen stukken onderaan de koelkastvoeten te plaatsen. Hierdoor glijdt de koelkast gemakkelijker en voorkom je krassen op de vloer.
 • Ten slotte, zorg ervoor dat je voldoende stevige verpakkingsmaterialen bij de hand hebt om de koelkast goed in te pakken. Dit kan bestaan uit verhuisdekens, noppenfolie of luchtkussenfolie en tape.

Het transporteren van je koelkast

Als je alle voorbereidingen hebt getroffen, ben je klaar om jouw koelkast te gaan verhuizen. Hier zijn een paar belangrijke tips om in gedachten te houden tijdens het transport:

 • Zorg ervoor dat je de koelkast rechtop houdt tijdens het transport. Als hij op zijn kant wordt gelegd, kan dit leiden tot beschadiging van het koelsysteem.
 • Houd de koelkast vast bij de handgrepen of aan de zijkanten en vermijd het vastpakken van kwetsbare onderdelen zoals het bedieningspaneel of de waterdispenser.
 • Zorg ervoor dat de koelkast stevig vastzit in de verhuiswagen of busje, zodat hij niet kan schuiven of omvallen tijdens het transport.
 • Plaats geen zware voorwerpen op de koelkast en stapel niets erop. Dit kan leiden tot beschadiging van de koelkast of tot instabiliteit tijdens het transport.

Mag je een koelkast liggend vervoeren?

Mag je een koelkast liggend vervoeren? Het is een veelgestelde vraag bij het verhuizen van dit grote huishoudelijke apparaat. De korte en simpele beantwoording van deze vraag is: ja, dat mag! Echter, er zijn wel een paar belangrijke overwegingen die je moet maken voordat je besluit om je koelkast plat neer te leggen tijdens het transport.

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat de meeste moderne koelkasten tegenwoordig zo ontworpen zijn dat ze veilig liggend kunnen worden vervoerd. Dit komt door de verbeterde technologieën en materialen die gebruikt worden in hun constructie. Toch is het altijd raadzaam om de handleiding van jouw specifieke koelkastmodel te raadplegen voor gedetailleerde instructies met betrekking tot transport.

Een ander aspect waar rekening mee gehouden moet worden, is de duur van het transport. Als je slechts een korte afstand hoeft af te leggen en ervoor zorgt dat de koelkast stabiel blijft liggen zonder al te veel beweging tijdens het vervoer, dan zou er weinig risico moeten zijn op schade aan het apparaat.

Als je echter van plan bent om lange afstanden af ​​te leggen of als de weg hobbelig kan zijn, dan wordt aangeraden om extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Zorg ervoor dat de koelkast stevig vastgemaakt wordt met spanbanden of touwen om beweging tijdens het rijden te minimaliseren. Dit helpt ook om eventuele schokken op te vangen en de kans op beschadiging te verminderen.

Bovendien is het ook belangrijk om de koelkast rechtop te zetten en minstens een paar uur te laten staan voordat je hem weer aanzet. Dit geeft de oliën in het koelsysteem de tijd om terug te vloeien naar de juiste plaatsen, zodat de koelkast goed kan functioneren.

Kortom, als je voorzichtig bent en de nodige voorzorgsmaatregelen neemt, mag je een koelkast liggend vervoeren. Vergeet niet om altijd de handleiding van jouw specifieke koelkastmodel te raadplegen voor gedetailleerde instructies en neem extra voorzorgsmaatregelen bij lange afstanden of hobbelige wegen.

Specifieke situaties bij het verhuizen van een koelkast

Het verhuizen van een koelkast kan soms wat uitdagend zijn, vooral in bepaalde specifieke situaties. Of je nu een smalle trap hebt, een kleinere deuropening of zelfs als je de koelkast naar een andere verdieping moet verplaatsen, er zijn altijd oplossingen om het proces soepeler te laten verlopen.

Als je te maken hebt met een smalle trap, is het handig om eerst de afmetingen van de koelkast op te meten en vervolgens te controleren of deze door de trappenhuisingang past. Als dit niet het geval is, kun je overwegen om professionele hulp in te schakelen of gebruik te maken van alternatieve routes zoals vensters en balkons.

Voor kleine deuropeningen kun je proberen om tijdelijk deurposten of scharnieren losser te maken. Hierdoor creëer je net genoeg ruimte om gemakkelijk doorheen te manoeuvreren zonder schade aan zowel de koelkast als aan meubels en muren.

In gevallen waarin je geen andere keuze hebt dan de koelkast naar een andere verdieping te brengen, is het raadzaam om voorafgaand aan het tillen alle plankjes en lades uit de binnenkant van de koelkast te verwijderen. Dit maakt hem lichter en voorkomt dat ze tijdens het transport gaan schuiven en mogelijk breken.

Echter, als jouw specifieke situatie vereist dat je langere afstanden moet afleggen, is het belangrijk om extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Dit omvat het gebruik van stevige verhuisdekens of bubble wrap om de koelkast te beschermen tegen krassen en deuken. Het is ook raadzaam om een steekwagen te gebruiken om de koelkast op te tillen en te vervoeren, aangezien dit het gewicht beter verdeelt en minder belastend is voor jouw rug.

In alle gevallen is het belangrijk om geduldig en voorzichtig te zijn bij het verhuizen van een koelkast, omdat dit een groot en zwaar voorwerp is dat gemakkelijk schade kan oplopen als het niet goed wordt behandeld. Als je twijfelt over jouw mogelijkheden om dit zelf te doen, kun je altijd professionele hulp inschakelen om ervoor te zorgen dat jouw koelkast veilig en zonder schade naar jouw nieuwe huis wordt verplaatst.

Kosten van het laten verhuizen van je koelkast

Het verhuizen van een koelkast kan een behoorlijke klus zijn. En naast het tillen en verplaatsen van het apparaat, moet je ook rekening houden met de kosten die hiermee gemoeid zijn. Maar wat zijn nu eigenlijk de kosten van het laten verhuizen van je koelkast? In dit artikel geven we je meer informatie.

1. Verhuisbedrijf: Als je ervoor kiest om een professioneel verhuisbedrijf Tilburg  in te schakelen, kunnen de kosten variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de afstand, het aantal trappen en eventuele extra diensten die je wilt toevoegen. Het is raadzaam om offertes op te vragen bij meerdere bedrijven en deze goed te vergelijken voordat je een keuze maakt.

2. Zelf doen: Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om zelf de koelkast te verhuizen en zo geld te besparen op de kosten van een verhuisbedrijf Breda. Hierbij heb je wellicht alleen wat hulp nodig bij het tillen en sjouwen of misschien beschik je over vrienden of familieleden die graag willen helpen.

3. Transportmiddelen: Als je ervoor kiest om zelf de koelkast te vervoeren, zul je waarschijnlijk gebruik moeten maken van transportmiddelen zoals een busje of aanhangwagen. Houd er rekening mee dat dit extra kosten met zich mee kan brengen, zoals huur- of brandstofkosten.

4. Verzekering: Ongeacht of je nu zelf de koelkast wilt verhuizen of dit uitbesteedt aan een verhuisbedrijf Waalwijk, is het belangrijk om na te gaan of je verzekerd bent tegen eventuele schade tijdens het transport. Neem contact op met je verzekeraar om hier duidelijkheid over te krijgen.

5. Extra diensten: Als je een verhuisbedrijf inschakelt, zijn er vaak extra diensten beschikbaar die je kunt toevoegen aan de standaard verhuizing. Denk bijvoorbeeld aan het inpakken van de koelkast in beschermend materiaal, demonteren en monteren van het apparaat en het aansluiten op de nieuwe locatie. Deze extra diensten brengen uiteraard ook extra kosten met zich mee.

Het is lastig om een exact bedrag te noemen voor de kosten van het laten verhuizen van je koelkast, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren. Het is daarom raadzaam om advies in te winnen bij een verhuisbedrijf en offertes op te vragen voordat je een beslissing maakt. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en weet je waar je aan toe bent.

5. Tips voor het installeren van je koelkast op je nieuwe locatie

Nadat je jouw koelkast veilig hebt verplaatst naar je nieuwe locatie, zijn er een paar dingen die je moet doen voordat je hem weer aanzet:

 1. Laat jouw koelkast minimaal 2 uur rechtop staan voordat je hem weer aanzet. Hierdoor kan het koelsysteem zich opnieuw vestigen.
 2. Sluit de stroomtoevoer aan en zet de koelkast weer aan.
 3. Wacht tot de temperatuur in de koelkast is gedaald voordat je eten of drankjes terugplaatst.
 4. Vergeet niet om de koelkast opnieuw in te stellen op de juiste temperatuurinstellingen.
 5. Als je een water- of ijsdispenser hebt, zorg er dan voor dat de toevoerleiding correct is aangesloten voordat je deze functies weer gebruikt.

Het vervoeren van een koelkast kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste voorbereiding en zorgvuldigheid kun je ervoor zorgen dat jouw koelkast veilig en onbeschadigd op zijn nieuwe locatie aankomt. Als je hulp nodig hebt bij het verhuizen van grote apparaten zoals een koelkast, overweeg dan om professionele verhuizers in te huren om het werk voor jou te doen.

Schoonmaken en ontdooien van de koelkast voor de verhuizing

De verhuizing van je koelkast kan een stressvolle gebeurtenis zijn, maar met de juiste voorbereiding kun je ervoor zorgen dat alles soepel verloopt. Een belangrijk onderdeel van deze voorbereiding is het schoonmaken en ontdooien van je koelkast voordat deze wordt verplaatst.

Ten eerste is het essentieel om alle voedingsmiddelen uit je koelkast te verwijderen. Gooi bederfelijke producten weg en bewaar alleen wat absoluut noodzakelijk is. Dit helpt niet alleen bij het verminderen van gewicht tijdens het transport, maar ook bij het voorkomen van lekkages of nare geurtjes.

Vervolgens moet je de koelkast grondig reinigen. Verwijder alle planken, laden en accessoires en was ze af in warm water met milde zeep. Reinig ook de binnenwanden met een sopje en spoel vervolgens grondig na om eventuele zeepresten te verwijderen. Laat alles goed drogen voordat je de onderdelen weer terugplaatst.

Het ontdooien van de vriezer is vaak een overgeslagen stap, maar dit mag niet worden genegeerd! Schakel ruim op tijd jouw koelkast uit om ervoor te zorgen dat al het ijs smelt. Als er nog ijsvorming aanwezig is wanneer je begint met tillen, kan dit schade veroorzaken aan jouw apparaat of zelfs leiden tot lekkages tijdens het transport.

Een handige tip is om een grote handdoek onder de koelkast te leggen om het smeltende water op te vangen. Dit maakt het schoonmaken van jouw koelkast nog eenvoudiger. Vergeet niet om ook de afvoerleiding van de koelkast te reinigen, aangezien deze vaak verstopt kan raken door ijsvorming.

Tot slot, als jouw koelkast klaar is met ontdooien en schoonmaken, moet je ervoor zorgen dat deze goed droog is voordat je hem weer in gebruik neemt of verplaatst. Zorg ervoor dat alle onderdelen op hun plaats zijn vergrendeld en dat de stroomtoevoer is uitgeschakeld voordat je begint met tillen.

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat jouw koelkast veilig en schoon wordt verhuisd naar jouw nieuwe huis. Vergeet niet om ook de buitenkant van de koelkast af te nemen met een vochtige doek voordat je hem verplaatst, om het stof en vuil te verwijderen dat zich tijdens het transport heeft opgehoopt.

5. Veelgestelde vragen over het verplaatsen van een koelkast

Nu je alle belangrijke informatie hebt gelezen over het verhuizen van een koelkast, kunnen er nog steeds enkele vragen in je gedachten opduiken. Om je te helpen, hebben we hieronder enkele veelgestelde vragen beantwoord:

 1. Mag ik mijn koelkast liggend vervoeren?
  Het wordt afgeraden om een koelkast liggend te vervoeren, omdat dit de kans op beschadigingen of storingen kan vergroten. Als het echt niet anders kan, leg de koelkast dan op zijn rug en zorg ervoor dat hij goed vastgemaakt is in de auto of aanhanger.
 2. Hoe lang moet ik wachten voordat ik mijn koelkast weer aanzet na het verplaatsen?
  Als je de koelkast rechtop hebt vervoerd, hoef je niet te wachten voordat je hem weer aanzet. Als je hem echter liggend hebt vervoerd, laat hem dan minstens 4 uur rechtop staan voordat je hem weer aanzet.
 3. Moet ik mijn koelkast leegmaken voordat ik hem verplaats?
  Het wordt aangeraden om de koelkast zo veel mogelijk leeg te maken voordat je hem verplaatst. Dit vermindert het gewicht en de kans op beschadigingen tijdens het transport.
 4. Hoe kan ik mijn koelkast veilig vastzetten in een auto of aanhanger?
  Je kunt speciale spanbanden gebruiken om de koelkast stevig vast te zetten in een auto of aanhanger. Zorg ervoor dat de riemen strak genoeg zijn, maar niet zo strak dat ze de koelkast beschadigen.
 5. Kan ik mijn koelkast zelf verplaatsen of moet ik professionele hulp inschakelen?
  Dit hangt af van verschillende factoren, zoals het gewicht van de koelkast en je eigen fysieke kracht. Als je twijfelt, is het altijd beter om professionele hulp in te schakelen om ervoor te zorgen dat de koelkast veilig en zonder schade wordt verplaatst.