Vakmanschap & Zekerheid. Sinds 1935.
professionals-icon
Verhuizen met professionals: zorgvuldige en ervaren verhuizers
zekerheid-icon
Zekerheid & zorgeloosheid: expertise en bescherming van een erkende verhuizer
opslag-icon
Perfect geconditioneerde opslag: de veiligste van Nederland
Een duurzame verhuizing

Een duurzame verhuizing

Tijdens een verhuizing komt er vaak veel stress en drukte kijken. Het inpakken van al je spullen, het regelen van een verhuiswagen en andere regelingen voor het nieuwe huis. Het kan allemaal overweldigend zijn. In die hectische periode wordt er vaak niet nagedacht over de impact die een verhuizing kan hebben op het milieu. Maar kan verhuizen eigenlijk wel duurzaam? In deze blogpost delen we tips & tricks voor een duurzame verhuizing, zodat jij kunt helpen om de impact op het milieu te verminderen.  

Wat is een duurzame verhuizing?

Een duurzame verhuizing is een verhuizing waarbij rekening wordt gehouden met het milieu en de impact hiervan. Dit betekent dat er bewuste keuzes worden gemaakt om zoveel mogelijk milieuvriendelijk te verhuizen. Door op een duurzame manier te verhuizen, draag je bij aan een beter milieu en help je de planeet te beschermen.

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt bijdragen aan een duurzame verhuizing. We geven je graag wat tips.

Tips voor een duurzame verhuizing

Een duurzame verhuizing begint bij jezelf: wil je al je meubels wegdoen of houden, wil je alles zelf verhuizen of schakel je een (duurzaam) verhuisbedrijf in en wat doe je met het verhuisafval van je woning? Dit zijn allemaal factoren die invloed hebben op de duurzaamheid van jouw verhuizing.

Meubels hergebruiken

Het kopen van nieuwe meubels voor je nieuwe huis lijkt misschien de makkelijkste optie. Maar dit zorgt wel voor extra belasting op het milieu. Het produceren en transporteren van nieuwe meubels kost namelijk veel energie en grondstoffen. Door te kiezen voor hergebruik, verminder je de vraag naar nieuwe productie en draag je dus bij aan het behoud van onze natuurlijke bronnen.

Er zijn verschillende manieren om meubels te hergebruiken tijdens een verhuizing. Ten eerste kun je ervoor kiezen om je oude meubels mee te nemen naar je nieuwe woning. Dit scheelt niet alleen in kosten, maar ook in verspilling van materialen. Je kunt er ook voor kiezen om je oude meubels te verkopen, doneren of weg te geven aan familie of vrienden die ze goed kunnen gebruiken.

Een andere optie is om tweedehands meubels aan te schaffen voor in je nieuwe huis. Er zijn tegenwoordig steeds meer winkels en websites waar gebruikte meubels worden verkocht, zoals vintage- of kringloopwinkels. Hier vind je unieke en vaak nog goed bruikbare meubels voor een lagere prijs dan wanneer je ze nieuw zou kopen. Zo geef je ook deze meubels een tweede leven en voorkom je onnodige productie van nieuwe meubels.

Oude apparaten naar de kringloop of milieustraat

Heb je apparaten die je niet mee wil nemen naar je nieuwe huis, omdat je het bijvoorbeeld niet (meer) gebruikt? Breng ze dan naar de kringloopwinkel en gooi het niet zomaar weg. Is het onmogelijk om het apparaat een tweede leven te geven? Lever het dan in bij de gemeentelijke milieustraat.

duurzame verhuizing

Kies voor een Erkende Verhuizer

Als je gaat verhuizen, wil je natuurlijk dat al jouw bezittingen veilig en zorgvuldig worden overgebracht naar je nieuwe woning. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een erkend verhuisbedrijf, zoals ons verhuisbedrijf Tilburg. Wij dragen het keurmerk Erkende Verhuizers. Dat betekent dat ons bedrijf voldoet aan alle wettelijke eisen en beschikt over de juiste vergunningen en certificaten.

Een erkende verhuizer werkt volgens strikte richtlijnen op het gebied van veiligheid, milieu en kwaliteit. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van duurzame materialen tijdens de verhuizing, zoals herbruikbare plastic dozen in plaats van kartonnen dozen. Hierdoor wordt er minder afval geproduceerd en draag jij als klant direct bij aan een beter milieu.

Kies voor een verhuisbedrijf met ISO 14001

Bij een verhuizing komt vaak veel afval en vervuiling kijken. Dit kan belastend zijn voor het milieu. Gelukkig is Nouwens Verhuizingen gecertificeerd met ISO 14001, ook wel bekend als de Milieumanagementnorm.

De ISO 14001 norm is een internationale standaard die gericht is op het verminderen van de impact van organisaties op het milieu. Het doel is om milieuvriendelijke praktijken te bevorderen en schadelijke effecten op het milieu te minimaliseren. Deze norm kan ook worden toegepast tijdens een verhuizing om ervoor te zorgen dat deze zo duurzaam mogelijk verloopt. Het ISO-14001 keurmerk laat zien dat we bewust met het milieu omgaan.

De voordelen van een duurzame verhuizing

Een duurzame verhuizing is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jou als individu. Door bewust om te gaan met het milieu tijdens een verhuizing, draag je namelijk bij aan een betere toekomst voor de planeet. Elk klein beetje helpt, zoals vaak gezegd wordt. Kies er daarom voor om je meubels en apparaten niet zomaar weg te gooien en nieuwe in de plaats te kopen. Misschien kan je het nog een tweede leven geven in je nieuwe huis. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je meubels te groot of te klein zijn. Doneer of verkoop het kan. Is het kapot? Gooi het dan weg waar het hoort, zoals bij de gemeentelijke milieustraat.

Ook het inschakelen van een duurzaam verhuisbedrijf, zoals ons verhuisbedrijf Breda, kan al een groot verschil maken.

Goed voor jezelf en het milieu

Kortom, een duurzame verhuizing draagt bij aan een beter milieu en heeft vele voordelen voor zowel jou als individu als voor de planeet. Door bewuste keuzes te maken en kleine acties te ondernemen, kunnen we samen werken aan een schonere en duurzamere toekomst.