Vakmanschap & Zekerheid. Sinds 1935.
professionals-icon
Verhuizen met professionals: zorgvuldige en ervaren verhuizers
zekerheid-icon
Zekerheid & zorgeloosheid: expertise en bescherming van een erkende verhuizer
opslag-icon
Perfect geconditioneerde opslag: de veiligste van Nederland
Wonen in Den Bosch

Wonen in Den Bosch

Den Bosch, ook wel bekend ‘s-Hertogenbosch, staat bekend om haar charmante straatjes, historische gebouwen en gezellige sfeer. Benieuwd waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om hier te wonen en te leven? Ontdek het in deze blogpost!  

Wonen in Den Bosch en verhuizen met Nouwens Verhuizingen  

Als je gaat verhuizen naar Den Bosch, dan zijn er een aantal zaken die je zeker niet mag vergeten. Dat is ook de reden dat een verhuizing behoorlijk stressvol en tijdrovend zijn. Gelukkig kan je gebruikmaken van de diensten van ons verhuisbedrijf Den Bosch om je verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Wat maar wonen in Den Bosch zo leuk? 

Den Bosch ligt in het zuiden van Nederland. Deze historische stad heeft veel te bieden en trekt jaarlijks vele bezoekers aan. Maar wat maakt Den Bosch nu zo’n geweldige stad om in te wonen en te leven? 

Ten eerste staat Den Bosch bekend om haar prachtige historische binnenstad. De smalle straatjes, oude gebouwen en gezellige pleinen geven de stad een unieke sfeer. Je kunt hier urenlang wandelen en telkens weer nieuwe verstopte pareltjes ontdekken. Ook zijn er talloze terrasjes waar je kunt genieten van een hapje en drankje terwijl je uitkijkt over de pittoreske grachten. 

Daarnaast staat Den Bosch bekend om haar bourgondische levensstijl. De stad barst van de gezellige cafés, restaurants en eetcafés waar je kunt genieten van heerlijk eten en drinken. Hier proef je nog echt de Brabantse gastvrijheid! Den Bosch is dan ook dé plek om te genieten van een echte Bossche bol of een kopje koffie met een Bossche koek. 

Ook op cultureel vlak heeft Den Bosch veel te bieden. Zo zijn er meerdere musea zoals het Noordbrabants Museum, waar regelmatig interessante tentoonstellingen te zien zijn. Daarnaast zijn er verschillende theaters waar je kunt genieten van voorstellingen, musicals en concerten. Het hoogtepunt op cultureel gebied is toch wel het jaarlijkse evenement Jazz in Duketown, wat elk jaar duizenden bezoekers trekt. 

Tot slot staat Den Bosch bekend om haar gezellige evenementen gedurende het hele jaar, zoals carnaval, de kermis en de Bossche Zomer. Deze evenementen zorgen voor een bruisende sfeer in de stad en brengen mensen samen. 

wonen in den bosch

De geschiedenis van Den Bosch 

De oorsprong van Den Bosch ligt bij het fort ‘s-Hertogenbosch, dat in 1185 werd gebouwd door hertog Hendrik I van Brabant. Hierdoor was Den Bosch strategisch gelegen aan de samenvloeiing van de rivieren de Dommel en de Aa. 

In de 13e eeuw groeide Den Bosch uit tot een belangrijke handelsstad met een bloeiende wolindustrie. Ook kreeg de stad stadsrechten en werd het bestuurlijk centrum van het hertogdom Brabant. In 1366 werd begonnen met de bouw van de Sint-Janskathedraal, die tegenwoordig nog steeds te bewonderen is als één van de grootste gotische kerken in Nederland. 

In latere eeuwen speelde Den Bosch een belangrijke rol tijdens belegeringen en oorlogen. Zo werd in 1629 onder leiding van Frederik Hendrik het beleg geslagen voor ‘s-Hertogenbosch tijdens de Tachtigjarige Oorlog. De stad viel na vier maanden in handen van Maurits van Oranje-Nassau en bleef uiteindelijk tot 1794 onder Nederlands gezag. 

In de 19e eeuw maakte Den Bosch een sterke economische groei door dankzij onder andere zijn gunstige ligging aan het water, waardoor goederen makkelijk konden worden vervoerd. Deze groei resulteerde in talloze nieuwe gebouwen en monumenten, waaronder het Noordbrabants Museum en het Paleis van Justitie. 

Tegenwoordig is Den Bosch een bruisende stad met een gezellig stadscentrum vol historische gebouwen, knusse straatjes en sfeervolle pleinen. De karakteristieke Binnendieze, die door de stad loopt, geeft de stad een uniek karakter. 

De afgelopen jaren heeft Den Bosch zich ontwikkeld tot een moderne stad met veel aandacht voor duurzaamheid en innovatie. Zo zijn er verschillende initiatieven op het gebied van groene energie en wordt er ingezet op smart mobility. Daarnaast trekt Den Bosch ook steeds meer jonge ondernemers aan dankzij de vele start-up incubators en creatieve broedplaatsen. 

Wonen in Den Bosch: activiteiten, evenementen en cultuur 

Leven in Den Bosch is een geweldige ervaring, vol met activiteiten, evenementen en cultuur. Deze prachtige stad heeft voor ieder wat wils en biedt een unieke levensstijl die nergens anders te vinden is. Of je nu houdt van kunst, geschiedenis, lekker eten of gewoon genieten van de mooie omgeving, Den Bosch heeft het allemaal. 

Eén van de grootste voordelen van leven in Den Bosch zijn de vele activiteiten die worden georganiseerd. Het hele jaar door zijn er talloze mogelijkheden om actief bezig te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk wandelen of fietsen langs de grachten en parken in de stad. Daarnaast zijn er verschillende sportclubs waar je lid van kunt worden en regelmatig worden er sportevenementen georganiseerd voor jong en oud. 

Maar ook op cultureel gebied heeft Den Bosch veel te bieden. De stad staat bekend om haar rijke geschiedenis en dat zie je terug in de vele musea zoals het Noordbrabants Museum en het Jheronimus Bosch Art Center. Ook worden er regelmatig tentoonstellingen gehouden waarbij lokale kunstenaars hun werk kunnen tonen aan het publiek. 

Daarnaast is Den Bosch ook echt dé plek voor culinaire liefhebbers. De stad staat bekend om haar Bossche bollen en worstenbroodjes, maar er is nog zoveel meer te ontdekken op culinair gebied. Van gezellige cafés tot culinaire restaurants met Michelinsterren, hier vind je alles wat je smaakpapillen kunnen verlangen. 

Maar wat Den Bosch echt uniek maakt, zijn de vele evenementen die het hele jaar door worden georganiseerd. Zo is er in de zomermaanden het populaire festival Jazz in Duketown, waar je kunt genieten van jazzmuziek op verschillende locaties in de stad. En tijdens carnaval verandert Den Bosch in Oeteldonk en wordt er volop gefeest en gelachen. 

Ook op cultureel gebied heeft Den Bosch veel te bieden. De stad staat bekend om haar rijke geschiedenis en dat zie je terug in de vele musea zoals het Noordbrabants Museum en het Jheronimus Bosch Art Center. Ook worden er regelmatig tentoonstellingen gehouden waarbij lokale kunstenaars hun werk kunnen tonen aan het publiek.