Vakmanschap & Zekerheid. Sinds 1935.
professionals-icon
Verhuizen met professionals: zorgvuldige en ervaren verhuizers
zekerheid-icon
Zekerheid & zorgeloosheid: expertise en bescherming van een erkende verhuizer
opslag-icon
Perfect geconditioneerde opslag: de veiligste van Nederland
Wat moet je regelen na de verhuizing?

Wat moet je regelen na de verhuizing?

Ben je net verhuisd en voel je de chaos al om je heen toenemen? Geen zorgen, wij hebben een handige verhuischecklist samengesteld om jou te helpen bij het organiseren van alle belangrijke zaken na de verhuizing. Van inschrijving bij de gemeente tot het regelen van een nieuwe internetverbinding: deze checklist heeft alles wat je nodig hebt om jouw nieuwe hoofdstuk soepel te laten verlopen.  

Verhuizen met Nouwens Verhuizingen 

Wil je efficiënt en zorgeloos verhuizen? Met Nouwens Verhuizingen kan dat. Als authentiek verhuisbedrijf Tilburg hebben we al meer dan 80 jaar lang ervaring met verhuizingen in omgeving Tilburg. We staan ook voor je klaar bij een internationale verhuizing en bedrijfsverhuizing. We luisteren graag naar al je verhuiswensen, zodat we een verhuisplan op maat kunnen maken. Je kunt zelf kiezen van welke diensten je gebruik wil maken. Zo weet je precies waar je aan toe bent.  

Waarom een checklist na het verhuizen? 

De eerste reden waarom een verhuischecklist onmisbaar is, is omdat het helpt bij het behouden van overzicht. Tijdens een verhuizing komt er veel op je af en heb je vaak te maken met verschillende deadlines. Met behulp van een checklist kun je al deze taken in categorieën onderverdelen en ze op volgorde van prioriteit zetten. Dit geeft rust in je hoofd en voorkomt dat belangrijke taken worden vergeten. 

Ten tweede zorgt een verhuischecklist ervoor dat alles op tijd wordt geregeld. Door de taken in de juiste volgorde uit te voeren, voorkom je last-minute stress of zelfs problemen zoals geen internetverbinding of elektriciteit bij aankomst in de nieuwe woning. Bovendien kun je door middel van de checklist ook controleren of alles daadwerkelijk is afgehandeld. 

Een derde reden waarom een verhuischecklist essentieel is, is omdat het kan helpen bij het besparen van kosten. Door op tijd te beginnen en alle taken te plannen, kun je voorkomen dat je onnodige uitgaven doet of dat je zaken vergeet die later voor extra kosten kunnen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan het opzeggen van abonnementen of lidmaatschappen die je niet meer nodig hebt in de nieuwe woning. 

wat regelen na verhuizing

Belangrijke zaken om te regelen na de verhuizing 

Na een lange periode van plannen, inpakken en verhuizen is het eindelijk zover: je bent verhuisd naar je nieuwe woning. Maar voordat je helemaal kunt genieten van je nieuwe stekje, zijn er nog een aantal administratieve zaken die geregeld moeten worden. 

  1. Inschrijving bij de gemeente

Eén van de eerste dingen die je na de verhuizing moet regelen, is inschrijven bij de gemeente. Dit is verplicht binnen vijf dagen na de verhuizing. Je kunt dit online doen of langsgaan bij het gemeentehuis. Vergeet ook niet om eventuele wijzigingen in persoonsgegevens door te geven, zoals een nieuw telefoonnummer of e-mailadres. 

  1. Adreswijziging doorgeven aan instanties

Het is belangrijk om zo snel mogelijk je verhuizing doorgeven aan verschillende instanties, zoals banken, verzekeringsmaatschappijen en abonnementen op tijdschriften. Zo voorkom je dat belangrijke post op je oude adres blijft liggen. 

  1. Verzekeringen aanpassen

Bij een verhuizing kunnen er ook wijzigingen optreden in je woon- en/of inboedelverzekering. Geef daarom tijdig aan de verzekeringsmaatschappij door dat je bent verhuisd en pas indien nodig je polisvoorwaarden aan. 

  1. Energie- en waterleveranciers regelen

Zorg ervoor dat je op tijd een nieuwe energieleverancier regelt voor je nieuwe woning. Ook het doorgeven van de meterstanden is hierbij belangrijk. Vergeet daarnaast niet om je ook aan te melden bij het waterbedrijf in jouw gemeente. 

  1. Abonnementen en lidmaatschappen wijzigen

Heb je abonnementen op kranten, tijdschriften of andere diensten? Vergeet dan niet om deze over te zetten naar je nieuwe adres of ze stop te zetten als dit niet meer nodig is. Denk ook aan lidmaatschappen van verenigingen of sportscholen. 

Hoe je post kunt doorsturen naar je nieuwe adres 

Een van de belangrijkste dingen die je moet regelen na een verhuizing is het doorsturen van je post naar je nieuwe adres. Het kan namelijk erg vervelend zijn als belangrijke post nog steeds naar je oude adres gestuurd wordt. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om op tijd actie te ondernemen en je post door te sturen naar je nieuwe adres.   

Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Ten eerste kun je bij het postkantoor een doorzendservice aanvragen. Hiermee wordt al jouw post automatisch doorgestuurd naar je nieuwe adres voor een periode van maximaal 12 maanden. Dit kan erg handig zijn als er nog bedrijven of instanties zijn die niet op de hoogte waren van jouw verhuizing.   

Daarnaast kun je ook zelf contact opnemen met instanties en bedrijven waarvan jij regelmatig post ontvangt. Denk hierbij aan banken, verzekeringsmaatschappijen, abonnementen of overheidsinstanties. Geef hen jouw nieuwe adres door zodat zij dit kunnen aanpassen in hun systeem. Zo voorkom je dat belangrijke post verloren gaat of bij de verkeerde persoon terechtkomt. 

Het is ook slim om vrienden en familie op de hoogte te brengen van jouw verhuizing, zodat zij ook eventueel kaarten of cadeautjes direct naar jouw nieuwe adres kunnen sturen in plaats van naar het oude adres. 

Naast het doorsturen van fysieke post, is het ook belangrijk om online adressen aan te passen. Denk hierbij aan je adres op sociale media, webshops en andere online accounts. Zo blijft jouw adres up-to-date en voorkom je eventuele verwarring bij online aankopen of bestellingen. 

Tot slot is het altijd verstandig om nog een keer goed na te gaan of je alle instanties en bedrijven hebt geïnformeerd over jouw verhuizing. Zo voorkom je dat er post naar het oude adres blijft komen en kom je niet voor verrassingen te staan. 

Het doorsturen van post lijkt misschien een klein onderdeel van de verhuischecklist, maar het kan zorgen voor veel gemak en rust in de periode na de verhuizing. Vergeet deze stap dus niet en zorg ervoor dat al jouw belangrijke post op tijd op jouw nieuwe adres terechtkomt! 

Wees voorbereid en geniet van je nieuwe huis 

De verhuizing is achter de rug en je bent eindelijk in je nieuwe huis aangekomen. Een spannende tijd vol met stress en hectiek, maar ook een periode van nieuwe kansen en mogelijkheden. Nadat je alles hebt geregeld, is het tijd om te genieten van je nieuwe woonplek.