Vakmanschap & Zekerheid. Sinds 1935.
professionals-icon
Verhuizen met professionals: zorgvuldige en ervaren verhuizers
zekerheid-icon
Zekerheid & zorgeloosheid: expertise en bescherming van een gecertificeerde verhuizer
opslag-icon
Perfect geconditioneerde opslag: de veiligste van Nederland
5 tips voor het verhuizen naar een bovenwoning 

5 tips voor het verhuizen naar een bovenwoning 

Verhuizen naar een bovenwoning betekent dat alle grote meubels, zoals de koelkast en bank, naar boven verhuisd moeten worden. En dat kan nog weleens een uitdaging zijn. Ontdek slimme trucks en 5 tips om soepel te verhuizen naar een bovenwoning. 

Wat is een bovenwoning?

Een bovenwoning, zoals de naam al verklapt, is een woning dat zich op een hogere verdieping van een gebouw bevindt. Er is dan een voordeur voor de onderwoning en voor de bovenwoning. Een bovenwoning kan een gezellig appartement zijn, maar ook bijvoorbeeld een ruime loft met prachtig uitzicht. Bovenwoningen zijn populair in steden, waar ruimte schaars is.

Wat bovenwoningen onderscheidt, is het gevoel van privacy en rust dat ze kunnen bieden. Weg van de drukte op straatniveau, kun je genieten van meer stilte en minder hinder van passerend verkeer. Bovendien kunnen veel bovenwoningen beschikken over charmante balkons of dakterrassen om te ontspannen na een lange dag.

De uitdagingen van het verhuizen van een bovenwoning

Verhuizen is altijd een uitdagende taak, maar als het gaat om een bovenwoning, komen er specifieke uitdagingen bij kijken. Het sjouwen van zware meubels en dozen de trap op en af kan behoorlijk vermoeiend zijn. Niet te vergeten dat er vaak beperkte ruimte is in trappenhuizen en smalle gangen, waardoor manoeuvreren met grote items nog lastiger wordt.

Daarnaast kan het gebrek aan een lift in het gebouw voor extra complicaties zorgen. Het kost meer tijd en moeite om alles naar boven of beneden te tillen, wat het verhuisproces aanzienlijk vertraagt. Bovendien kunnen breekbare spullen sneller beschadigd raken.

verhuizen naar bovenwoning

Verhuizing naar een bovenwoning: tips

Het verhuizen naar een bovenwoning kan een uitdagende onderneming zijn, maar met de juiste planning en voorbereiding is het zeker haalbaar. Het sjouwen van meubels en beperkte ruimte kunnen wat extra moeite vergen, maar met deze tips kun je hopelijk soepel en stressvrij verhuizen naar je nieuwe woning.

Tip 1: plannen

Eigenlijk is het plannen van je verhuizing altijd een goed idee, waar je ook naartoe verhuist. Maar hoe doe je dat? Begin met het maken van een gedetailleerde lijst van alle taken die moeten worden uitgevoerd. Denk aan het regelen van verhuisdozen, inpakken van spullen en het huren van eventuele benodigde apparatuur, zoals een verhuislift.

Zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt om de verhuizing te plannen en organiseer alles stap voor stap. Misschien heb je wel een handige kalender of planner die je kunt gebruiken. Zet bijvoorbeeld deadlines voor elk onderdeel van de verhuizing.

Voor een verhuizing naar een bovenwoning is ook handig om rekening te houden met eventuele obstakels, zoals smalle trappen of beperkte parkeergelegenheid bij de bovenwoning. Plan hier op voorhand oplossingen voor in, zodat de verhuizing soepel kan verlopen.

Communiceer altijd met alle betrokken partijen. Zorg ervoor dat iedereen op dezelfde pagina zit wat betreft de planning en verwachtingen rondom de verhuizing.

Tip 2: professionele hulp

Hulp vragen voor je verhuizing van vrienden en/of familie is altijd een goed idee. Maar je kunt ook ons erkende verhuisbedrijf inschakelen. Dat is zeker handig als je naar een bovenwoning verhuist. Bij Nouwens Verhuizing kan je namelijk ook een verhuislift en –kraan (met assistentie) huren. We helpen je niet alleen de grote items te verhuizen, maar natuurlijk ook de kleinere spullen. We maken een persoonlijk verhuisplan, gebaseerd op jouw wensen. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Wist je dat we al meer dan 130 jaar ervaring hebben met verhuizingen? We begonnen als verhuisbedrijf Tilburg, maar inmiddels zijn we uitgegroeid tot o.a. verhuisbedrijf Breda, verhuisbedrijf Den Bosch en verhuisbedrijf Waalwijk. Je kunt ook bij ons terecht als je naar het buitenland gaat verhuizen. Vraag nu een offerte aan voor alle mogelijkheden.

Tip 3: meubels meten

Het is handig om de afmetingen van je meubels te controleren voordat je gaat verhuizen naar een bovenwoning. Niets is zo vervelend als erachter komen dat je favoriete bank niet door de voordeur past of dat je kast niet op de trap kan worden getild. Neem daarom de tijd om alles goed op te meten.

Als bepaalde meubels echt niet passen, overweeg dan om ze te verkopen, weg te geven of tijdelijk op te slaan totdat je een betere oplossing hebt gevonden. Zo voorkom je onnodige stress en gedoe tijdens het verhuisproces.

Tip 4: huur een verhuislift of verhuiskraan

Een verhuislift huren kan een slimme zet zijn bij het verhuizen van een bovenwoning. Het bespaart tijd en moeite doordat grote meubelstukken en zware dozen gemakkelijk naar boven kunnen worden gebracht. Onze verhuisliften kunnen tot de 10e verdieping komen en maximaal 400 kg dragen. Onze verhuiskranen kunnen nog hoger reiken. Onze verhuislift- en kraan assistent zorgt ervoor dat het op de juiste manier wordt opgebouwd en helpt je bij het besturen en in- en opladen. Zo zorgen we ervoor dat alles veilig wordt overgebracht.

Tip 5: inpakken en labelen

Het inpakken van je spullen begint met van stevige verhuisdozen in verschillende formaten, zodat je items veilig kunt opbergen. Label elke doos duidelijk met de inhoud en de kamer waar deze naartoe moet.

Bij het inpakken is het slim om breekbare items goed te beschermen met bubbeltjesplastic of krantenpapier. Zorg ervoor dat zware voorwerpen onderin de dozen worden geplaatst om schade aan lichtere spullen te voorkomen. Maak ook gebruik van kleding, handdoeken of dekens om lege ruimtes op te vullen en beweging tijdens het transport te minimaliseren.

Omgaan met verhuisstress

Omgaan met verhuisstress kan lastig zijn, maar probeer kalm te blijven en stap voor stap te werk te gaan. Neem af en toe een pauze om op adem te komen en vraag nodig hulp.

Verhuizen van een bovenwoning kan uitdagend zijn, maar met de juiste voorbereiding en tips kan het proces soepel verlopen. Vergeet niet om alles goed te plannen, professionele hulp in te schakelen en de nodige hulpmiddelen te gebruiken. Zorg er ook voor dat je efficiënt inpakt. Zo wordt het inpak- en vervoerproces een stuk soepeler.

 

Ik ben Pieter van Hagen, 25 jaar oud, geboren op 5 oktober 1998 en woonachtig in Kaatsheuvel. Sinds vier maanden werk ik als senior accountmanager bij Nouwens Verhuizingen. Ik deel graag mijn ervaringen en adviezen over het verhuizingsproces door middel van informatieve blogs.

Gerelateerde berichten

bezoek-maxima-4
default_avatar
Bezoek van koningin Máxima
In november bracht onze koningin een bezoek aan Oomen Groep, waar Nouwens Verhuizingen (Verhuisbedrijf Tilburg) onderdeel van is.
Kiezen voor een betrouwbaar verhuisbedrijf
Frans Oomen
Hoe kies je een betrouwbaar verhuisbedrijf?
Ga jij verhuizen en zoek je een betrouwbaar verhuisbedrijf? Bij Nouwens Verhuizingen verzorgen wij jou een professionele verhuizing en kan
hulp-van-professionele-inpakkers
Frans Oomen
Ontdek de voordelen van het inhuren van professionele inpakkers
Een verhuizing neemt altijd veel tijd in beslag en kan stress met zich meebrengen. Gelukkig bieden wij bij ons verhuisbedrijf