Vakmanschap & Zekerheid. Sinds 1935.
professionals-icon
Verhuizen met professionals: zorgvuldige en ervaren verhuizers
zekerheid-icon
Zekerheid & zorgeloosheid: expertise en bescherming van een gecertificeerde verhuizer
opslag-icon
Perfect geconditioneerde opslag: de veiligste van Nederland
Controle en reparaties voordat je gaat verhuizen 

Controle en reparaties voordat je gaat verhuizen 

Een grondige controle en de nodige reparaties uitvoeren voordat je gaat verhuizen mag je eigenlijk niet overslaan. Het zorgt niet alleen voor minder stress, maar helpt ook bij het voorkomen van onverwachte verrassingen tijdens het proces. In dit artikel vind je handige tips om ervoor te zorgen dat de basis van je nieuwe huis helemaal klaar is om in te wonen. 

Waarom controles en reparaties?

Met een grondige controle en eventuele reparaties voorkom je dat je voor onaangename verrassingen komt te staan na je verhuizing. Stel je voor dat je al jouw spullen hebt ingepakt en klaar bent om uit te pakken, maar dan kom je erachter dat er verborgen gebreken zijn die dringend aandacht nodig hebben. Door vooraf een inspectie uit te voeren, kun je mogelijke problemen eerder zien en gelijk oplossen.

Bovendien helpt het controleren en repareren van eventuele schade aan de woning niet alleen bij het behoud van de waarde ervan, maar ook bij het creëren van een veilige leefomgeving voor jou en je gezin. Niemand wil geconfronteerd worden met achterstallig onderhoud of structurele problemen nadat ze al zijn verhuisd.

Waar moet je op letten?

Kleine problemen kunnen later leiden tot grotere schade en extra kosten. Controleer voordat je gaat verhuizen het volgende:

  • De staat van de muren en plafonds. Repareer scheuren of gaten met een geschikt vulmiddel om een glad oppervlak te creëren.
  • Beschadigingen of losse planken/tegels op of in de vloer. Herstel deze om struikelgevaar te voorkomen en zorg voor een veilige doorgang in je nieuwe woning.
  • Controleer de ramen en deuren op tocht of slechte isolatie en repareer indien nodig. Dit zal helpen bij het houden van een comfortabele temperatuur in huis.
  • Het sanitair. Denk bijvoorbeeld aan lekkende kranen, verstopte afvoeren of defecte toiletten aan te pakken. Zorg ervoor dat alles goed functioneert voordat je verhuist.
  • De werking van alle sloten. Werken alle sloten goed en zijn alle sleutels nog sterk? Dit is belangrijk om te testen, omdat je je natuurlijk wel veilig moet voelen in je nieuwe huis en er niet te laat achter wil komen dat een (belangrijk) slot niet goed werkt.
  • Lekkages. Kijk of je ergens natte plekken ziet of bijvoorbeeld scheuren in het plafond. Lekkages zijn makkelijker aan te pakken wanneer het huis nog niet vol staat met spullen.
  • Controleer ook de elektriciteit en waterleidingen het huis. Zorg ervoor dat alle stopcontacten goed werken en er geen waterlekkages zijn.
  • Neem ook de tijd om naar buiten te gaan en de staat van de tuin of achtertuin te controleren. Kijk naar eventuele beschadigingen aan het dak, gevel of ramen die gerepareerd moeten worden.

controle en reparaties  voor verhuizing

Hoeveel tijd moet je uittrekken voor deze taken?

Het controleren van je nieuwe huis voordat je officieel je spullen gaat verhuizen, is een belangrijk onderdeel van het verhuisproces. Maar hoeveel tijd moet je eigenlijk uittrekken voor deze taken? Het hangt allemaal af van de omvang van de klussen die moeten worden aangepakt.

Een handige richtlijn is om minstens een paar weken voor de verhuisdatum te beginnen met het controleren en repareren van zaken in het huis. Dit geeft je voldoende tijd om eventuele problemen aan te pakken en ervoor te zorgen dat alles gereed is voor de grote dag.

Plan per taak een realistische tijdsinschatting in, zodat je niet overweldigd raakt door last-minute klussen. Vergeet ook niet om voldoende tijd in te plannen voor onverwachte complicaties die kunnen opduiken tijdens het inspecteren en repareren.

Het belang van het inschakelen van professionals

Als je gaat verhuizen, is het belangrijk om te onthouden dat sommige taken beter overgelaten kunnen worden aan onze professionals. Of het nu gaat om het demonteren van meubels, het aansluiten van toestellen of het transporteren van zware voorwerpen, onze handyman weet precies wat hij moet doen.

Nouwens Verhuizingen beschikt over de juiste kennis en ervaring om elke stap van de verhuizing vakkundig uit te voeren. Onze verhuizers zijn getraind in veiligheidsprocedures en onze handymannen beschikken over de nodige gereedschappen om eventuele problemen onderweg op te lossen. Dit kan veel stress wegnemen tijdens een vaak al hectische periode.

Als je ervoor kiest om ons verhuisbedrijf Tilburg in te schakelen, profiteer je van alle voordelen van een erkende verhuizer. Zo zijn je inboedel én nieuwe woning standaard verzekerd en wordt je verhuizing gegaradeerd uitgevoerd. Daarnaast ben je zeker van professionele en opgeleide verhuizers. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan tijdens de verhuis, dan ben je beschermd. En dat allemaal doordat wij het keurmerk Erkende Verhuizers dragen. Dat mogen we trouwens niet zomaar. We moeten namelijk aan allerlei eisen voldoen. We worden onaangekondigd getoetst door een onafhankelijke derde partij.

controle en reparaties voorverhuizing

Vooraf controleren

Verhuizen is al stressvol genoeg; door tijdig controles uit te voeren en reparaties uit te voeren, kun je veel kopzorgen besparen. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat je nieuwe huis in optimale staat verkeert voordat je gaat verhuizen. Het is makkelijker én veiliger om professionals in te schakelen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan. Onze verhuizingen zijn altijd op maat, dus we horen graag wat je wensen zijn.

Ik ben Pieter van Hagen, 25 jaar oud, geboren op 5 oktober 1998 en woonachtig in Kaatsheuvel. Sinds vier maanden werk ik als senior accountmanager bij Nouwens Verhuizingen. Ik deel graag mijn ervaringen en adviezen over het verhuizingsproces door middel van informatieve blogs.

Gerelateerde berichten

bezoek-maxima-4
default_avatar
Bezoek van koningin Máxima
In november bracht onze koningin een bezoek aan Oomen Groep, waar Nouwens Verhuizingen (Verhuisbedrijf Tilburg) onderdeel van is.
Kiezen voor een betrouwbaar verhuisbedrijf
Frans Oomen
Hoe kies je een betrouwbaar verhuisbedrijf?
Ga jij verhuizen en zoek je een betrouwbaar verhuisbedrijf? Bij Nouwens Verhuizingen verzorgen wij jou een professionele verhuizing en kan
hulp-van-professionele-inpakkers
Frans Oomen
Ontdek de voordelen van het inhuren van professionele inpakkers
Een verhuizing neemt altijd veel tijd in beslag en kan stress met zich meebrengen. Gelukkig bieden wij bij ons verhuisbedrijf